De l’empresa Johnson&Johnson

Janssen, «sota pressió» per complir amb els terminis d’entrega de la seva vacuna a la UE

La farmacèutica confessa que té dificultats per subministrar les primeres 55 milions de dosis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La farmacèutica Janssen, pertanyent a la multinacional Johnson&Johnson, ha fet saber a Brussel·les que té «dificultats» per subministrar les primeres 55 milions de dosis a causa de contratemps relacionats amb la producció d’un dels ingredients de la vacuna, així com problemes en equips i materials, i que el laboratori es troba «sota pressió».

La farmacèutica, de tota manera, no ha volgut confirmar ni desmentir que no compleixi els terminis i les quantitats d’entrega que té pactats amb la Unió Europea, però ha advertit que existeix aquesta possibilitat.

Està previst que la vacuna de Johnson&Johnson, que només requereix una dosi, sigui aprovada dijous per l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès). La UE afirma que les entregues podrien començar a partir del mes d’abril.

200 milions de vacunes el 2021

El laboratori s’ha compromès a entregar a la UE un total de 200 milions de vacunes al llarg de tot el 2021.

Notícies relacionades

A principis de març, J&J va començar a distribuir la seva vacuna als Estats Units, amb l’objectiu d’entregar 100 milions de dosis a finals de maig, però ha reduït gairebé a la meitat les seves previsions d’entrega per a aquest mes, a 20 milions de dosis.

La Comissió Europea, que coordina les negociacions de Brussel·les amb els fabricants de vacuna, no ha fet cap comentari sobre el possible retard de J&J. La UE ha rebut nombroses crítiques pels constants retards a la campanya de vacunació, molt a la saga de la que s’ha portat a terme en països com el Regne Unit o els Estats Units.