A la Marina Baixa

Deu detinguts d’una banda motera per tràfic de drogues a Alacant

  • La Guàrdia Civil intervé més de 7.000 plantes i 36 quilos de marihuana a la Vila, la Nucia, l’Alfàs i Altea

1
Es llegeix en minuts

 La Guàrdia Civil ha detingut a la Marina Baixa, a Alacant, deu membres de la banda motera Satudarah amb més de 7.000 plantes de marihuana i 36 quilos de cabdells i droga ja envasada per a la seva distribució.

Els detinguts són set homes i tres dones de nacionalitats letona, sèrbia i holandesa, els quals residien a la Vila Joiosa, la Nucia, l’Alfàs del Pi i Altea. Segons la Guàrdia Civil, pertanyen a la filial de Satudarah coneguda com «u per cent».

A més del delicte de tràfic de drogues, la Guàrdia Civil ha acusat els detinguts de pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. 

Quilos de droga

La batejada com ‘operació Sioux’ ha permès intervenir 7.371 plantes de marihuana, 31 quilos de cabdells i cinc quilos de la droga picada i envasada al buit per a la seva venda.

En els registres van ser intervinguts també un dron, un inhibidor de freqüència, una arma reproduïda, 5.000 euros, sis motocicletes i set turismes, entre altres efectes.

Els implicats es van assentar fa quatre anys a la província d’Alacant i les seves fonts d’ingressos eren procedents exclusivament del cultiu a l’interior de vivendes de marihuana, que després venien.

Grup moter

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil explica que el grup moter Satudarah, el nom del qual en indonesi (Satu Darah) significa ‘una mateixa sang’, va ser fundat als anys noranta a la ciutat de Moodrecht (Holanda). L’ostentació del pegat ‘1%’ emmarcat per un rombe a les seves armilles pretén llançar el missatge que el seu mode de vida es regeix per les seves pròpies normes. Es descriuen com clubs fora de la llei (‘out of law’) i des de l’any 2017 molts dels seus membres han sigut condemnats per les autoritats holandeses per assalts, homicidi, tinença il·lícita d’armes, entre altres delictes. 

L’operació ha sigut portada a terme pel Grup d’Informació de la Comandància d’Alacant i el Comandament Principal d’Altea, coordinada per la Unitat Central Especial (UCE 3).

Temes:

Drogues