POLS SAHARIANA

Declarat l’episodi per alta contaminació a tot Catalunya

  • La Generalitat recomana a la ciutadania reduir els desplaçaments amb cotxe privat i moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot de les persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars, entre d’altres.

1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte la Direcció General de Qualitat Ambiental d’Aire i Canvi Climàtic ha declarat un nou episodi d’alta contaminació per partícules PM10 per la irrupció de pols sahariana que arrosseguem des de fa uns dies. La Generalitat recomana a la ciutadania reduir els desplaçaments amb cotxe privat i moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot de les persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars, entre d’altres.

La pols sahariana ha sigut notícia des de gairebé mitjans de febrer, amb onades successives que han deixat alguns episodis significatius, com el declarat aquest dissabte.

Dispersió de contaminants

Notícies relacionades

A causa dels nivells registrats en la previsió dels models de dispersió de contaminants, la Generalitat ha activat aquest episodi d’alta contaminació.

La previsió per a les pròximes 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 mg / m³ durant la jornada d’avui.