Alta pressió hospitalària

El coronavirus es manté estable a Catalunya, però repunten les ucis

En les últimes hores s’han notificat 1.581 nous positius i 29 morts

1
Es llegeix en minuts

El descens de la corba epidèmica segueix pràcticament igual que ahir a Catalunya, on s’han diagnosticat 1.581 nous positius en les últimes 24 hores, tot i que la pressió hospitalària continua sense donar massa treva, ja que malgrat que continua el descens de persones ingressades, amb 1.605 (32 menys que ahir), les ucis han pujat en les últimes hores, i han passat de 504 persones a 522. 

La majoria dels indicadors epidèmics registren avui divendres uns índexs iguals o semblants als d’ahir, cosa que indica que continua expandint-se la variant britànica del virus, més contagiosa, tot i que no més greu. 

Segons les dades actualitzades pel Departament de Salut, la velocitat de propagació (Rt) es manté a 0,92, mentre que el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha baixat tres punts (està en 221). 

Notícies relacionades

En les últimes 24 hores s’han notificat 1.581 nous contagis, amb la qual cosa el total d’infectats des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 563.617. També hi ha 29 morts més.

La positivitat, és a dir, el percentatge dels PCR i tests d’antígens que donen positiu, baixa lleugerament a 4,94%. És el tercer dia per sota del 5% que l’OMS estableix per considerar controlable la pandèmia.