La pandèmia a Catalunya

Cues el primer dia de reobertura dels centres comercials a Catalunya

La compra de roba i les devolucions, necessitats majoritàries dels primers clients

1
Es llegeix en minuts

Els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats han pogut reobrir les portes aquest dilluns 1 de març en el marc del petit ajust de les restriccions vigents a Catalunya per fer front a la pandèmia del coronavirus. Aquests comerços estaven tancats des del 7 de gener.

Amb les noves mesures, podran obrir de dilluns a divendres i amb el 30% de l’aforament. El cap de setmana hauran de tancar, ja que dissabte i diumenge només poden obrir els comerços considerats essencials (alimentació, farmàcies, perruqueries...).

Notícies relacionades

Els comerciants tenien necessitat urgent de tornar a aixecar la persiana després de gairebé dos mesos sense poder obrir, i els ciutadans tenien ganes de poder anar a aquests centres per realitzar compres o bé tornar productes de la campanya nadalenca. Aquestes ganes, i l’obligació de limitar l’aforament als locals, ha provocat que aquest dilluns es produïssin escenes de cues davant d’algunes botigues situades en centres comercials.

Contentes però resignades estaven les botigues de més de 400 m2. Poden obrir però acotant la superfície de venda a aquests 400 metres i amb el 30% de l’aforament. «Poder obrir és un alleujament, però fer-ho només amb 400 m2 ens sembla poc», explicava a l’agència ACN el responsable del Fes Més de Sant Pere de Ribes. Aquest ha sigut un dels establiments que ha registrat cues.