Pla d’immunització

La vacunació a València: 400.000 dosis setmanals des de l’abril

  • S’utilitzarà la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Ciutat de la Llum i el Palau de Congressos de Castelló

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha detallat aquest dissabte que el pla de vacunació massiva per a la Comunidat Valenciana preveu que s’administrin 400.000 dosis setmanals a la població a diversos punts habilitats a 161 municipis.

Així ho ha explicat Ximo Puig en una reunió de feina que ha mantingut durant el matí d’aquest dissabte per videoconferència amb els 16 alcaldes i alcaldesses dels municipis de més de 50.000 habitants i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, a la qual també ha assistit la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Puig ha admès que el número previst de dosis està «per descomptat condicionat a que les farmacèutiques compleixin i que finalment arribin» les dosis compromeses. «El que pretenem és que no es perdi ni un dia», ha remarcat.

Els detalls del pla

El pla contempla que es vacunarà a 161 municipis, amb tres modalitats en funció de la seva mida. D’una banda, a les localitats de menys de 10.000 habitants s’inocularan les dosis a zones annexes als centres de salut i espais municipals.

Els municipis de fins a 50.000 habitants emprendran la vacunació a locals municipals, mentre que a les grans ciutats (Vàlencia, Castelló, Elx i Alacant), el procés es durà a terme a hospitals de campanya, grans espais com la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Ciutat de la Llum i el Palau de Congressos de Castelló, i a més a més a centres sanitaris.

Tots aquests centres tindran tres espais diferenciats de triatge i registre, vacunació, i postvacunació per esperar un mínim de 15 minuts abans de sortir del recinte.

La petició

Puig ha destacat que «el gran actiu» per «continuar salvant vides, feines i famílies» és la vacunació i, per això, s’ha presentat un pla als alcaldes «que ja té les característiques, els espais i els processos definits».

Notícies relacionades

«La complexitat logística d’aquesta gran operació de salut pública requereix, per descomptat, la col·laboració de tothom i, molt especialment, de l’àmbit local, dels ajuntaments, com han estat treballat conjuntament amb la Generalitat tot aquest temps», ha assenyalat el president.

En aquest sentit, Ximo Puig ha demanat als alcaldes «anar tots a una», des de «la unitat d’acció», per «accelerar al màxim un procés crucial per protegir al més aviat possible tota la ciutadania valenciana».