1.800 persones grans afectades

Euskadi comença a vacunar els centenaris en tres ‘vacunautos’

  • Hi ha 22 punts més a part d’aquests, on es posa l’antídot sense baixar del cotxe

1
Es llegeix en minuts

El Servei Basc de Salut-Osakidetza va començar aquest dimecres a vacunar anti-Covid 1.800 persones de més de 100 anys a través de tres ‘vacunautos’ –on s’inocula l’antídot sense baixar del cotxe– i 22 punts de vacunació més.

Osakidetza ha establert un punt per cada territori, al qual les persones grans podran anar amb el seu vehicle i se’ls administrarà la vacuna sense sortir-ne. Es troben a l’Hospital Donostia, a l’Hospital de Santiago de Vitòria i al Centre de Salut de Mungia (Biscaia).

Els cotxes es paren al costat de les infermeres d’aquests centres sanitaris perquè a les persones grans se’ls administrin les vacunes i, posteriorment, esperen quinze minuts en un pàrquing ubicat al costat per comprovar que no hi ha cap tipus de reacció a l’antídot.

Els tres ‘vacunautos’ tenen un caràcter experimental i, depenent de com funcionin, s’estendran per prosseguir la immunització d’aquest col·lectiu de més risc davant la pandèmia.

Notícies relacionades

Tot i que s’ha començat la vacunació dels majors de 100 anys, se seguirà gradualment i esglaonadament amb la inoculació a persones que superen els 80 anys, que suposa un col·lectiu de supera els 160.000 habitants. Alhora que se citen els centenaris, s’està fent la prova amb els octogenaris, per veure la disposició que hi ha a rebre la vacuna i avisar-los que se’ls citarà en pròxims dies.

Tal com ha assegurat la consellera de Salut, Gotzone Sagardui, el ritme de la vacunació el marcarà la disponibilitat de les dosis de vacunes de Pfizer-BioNTech i Moderna, les dues vacunes que es reserven per a aquest grup de població.