Les obres d’un bar a Sevilla treuen a la llum uns banys àrabs del segle XII

És l’únic bany islàmic d’Espanya que ha arribat a l’actualitat en el seu estat original

Les obres d’un bar a Sevilla treuen a la llum uns banys àrabs del segle XII
1
Es llegeix en minuts

El bar Giralda, situat en ple centre de Sevilla, al carrer Mateos Gago, ja era una espècie de museu testimoni de la presència àrab a Espanya. Ara ho serà encara més, ja que unes obres de reforma han tret a la llum uns banys àrabs en un estat excel·lent de conservació.

Com han explicat des de l’establiment, a principis del segle XX l’edifici va ser objecte d’una remodelació a fi de convertir-lo en un hotel i llavors es va decidir ocultar el hammam per preservar-lo, i així s’ha mantingut fins a l’estiu passat en què, aprofitant l’aturada en l’activitat provocada per la pandèmia, es va decidir portar a terme una nova reforma, i va ser llavors quan van sortir a la llum una sèrie de pintures murals de gran qualitat úniques a Espanya, molt més àmplies del que en principi s’esperava trobar.

Notícies relacionades

Es tracta, a més, de l’únic bany islàmic que ha arribat a l’actualitat amb una decoració integral, amb unes voltes completament cobertes de pintures o un drap amb decoració geomètrica que cobreix la llinda de la porta.

El bar és visitat per desenes de persones cada dia, «que en moltes ocasions entren, s’admiren pel que veuen i no consumeixen res», fan broma els seus responsables.