Problema mediambiental

Europa alerta del deteriorament del delta del Llobregat per l’aeroport i el port de Barcelona.

L’Executiu europeu veu «insuficient» la implementació del pla especial i també creu que no s’està respectant prou l’àrea protegida per als ocells

1
Es llegeix en minuts

Brussel·les ha obert un procediment d’infracció contra Espanya pel deteriorament del delta del Llobregat a conseqüència de l’expansió de l’aeroport i el port de Barcelona. La Comissió Europea ha enviat aquest dijous la primera notificació al Govern espanyol per reclamar mesures que protegeixin aquest ecosistema.

L’Executiu europeu veu «insuficient» la implementació del pla especial per al delta del Llobregat i també creu que no s’està respectant prou l’àrea protegida per a les aus. Ara Espanya té dos mesos per resoldre aquestes deficiències per parar un procediment que, en última instància, podria acabar als tribunals.

Notícies relacionades

«Espanya ha d’adoptar les mesures necessàries per evitar un deteriorament més gran de l’espai Natura 2000 Delta del Llobregat a conseqüència dels grans projectes d’infraestructures, com per exemple l’ampliació de l’aeroport internacional de Barcelona i el port marítim», afirma el comunicat de la CE.

A la seva carta a les autoritats espanyoles, la Comissió Europea alerta de la «fragilitat» de l’ecosistema del delta del Llobregat, que té «un rol crucial en les rutes migratòries de moltes espècies europees».