«Ja seran 50 milions de vacunes»

Espanya rebrà 20,8 milions més de dosis de la vacuna de Pfizer a partir d’abril

  • La portaveu de l’Executiu ha assegurat que el preu de cada dosi és de 15,5 euros i que la inversió serà de 322,4 milions d’euros, aproximadament

  • Moderna entregarà a Espanya 200.000 dosis de la seva vacuna contra la Covid, cosa que suposa la meitat de les que en principi havia de rebre aquesta setmana

Espanya rebrà 20,8 milions més de dosis de la vacuna de Pfizer a partir d’abril
2
Es llegeix en minuts

La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha informat que el Consell de Ministres ha aprovat el nou acord assolit per la Comissió Europea amb Pfizer-BioNTech per adquirir 200 milions de dosis més de la seva vacuna contra la Covid-19 a partir d’abril, dels quals Espanya rebrà al voltant del 10%, uns 20,8 milions.

En concret, en el segon i tercer trimestre de l’any es rebran 7,8 milions de dosis més a cada un i 5,2 milions en l’últim trimestre. La portaveu de l’Executiu ha assegurat que el preu de cada dosi és de 15,5 euros, per la qual cosa la inversió seria de 322,4 milions d’euros, aproximadament.

En roda de premsa, Montero ha recordat que aquesta quantitat se suma als 30 milions de dosis que li corresponen a Espanya en virtut del contracte entre Brussel·les i Pfizer-BioNTech firmat el novembre del 2020, que n’assignava 30 milions al nostre país. Per tant, la quantitat total ascendeix a 50 milions de dosis, amb les quals s’immunitzarà 25 milions d’espanyols, ja que aquesta vacuna en requereix dues.

Per la seva banda, l’empresa Moderna entregarà a Espanya al voltant de 200.000 dosis de la seva vacuna contra la Covid, cosa que suposa la meitat de les que en principi havia de rebre aquesta setmana tot i que aquesta reducció, que afecta tota la Unió Europea (UE), es veurà compensada el mes de març. Aquesta reducció, comunicada pel Ministeri de Sanitat espanyol, afectarà la pròxima remesa i així s’ha comunicat a les comunitats autònomes perquè ho tinguin en compte als seus calendaris de vacunació sobretot per a les segones dosis.

Johnson & Johnson sol·licita aprovació per a la seva vacuna

Per la seva banda, la farmacèutica Janssen ha demanat a la UE que aprovi la seva. L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha rebut aquest dimarts una sol·licitud oficial de la farmacèutica Janssen, filial de la nord-americana Johnson & Johnson, per estudiar la possibilitat que la Comissió Europea li doni una llicència d’ús condicional de la seva vacuna de la Covid-19. El regulador europeu, que va donar llum verda fins ara a les vacunes de Pfizer/BioNTech, Moderna i AstraZeneca, estudiarà aquesta petició «segons un calendari accelerat», perquè ja va començar al desembre a analitzar en temps real les dades sobre l’eficàcia, la seguretat i la qualitat de la vacuna de Janssen contra el SARS-CoV-2, per avançar feina. 

Compra de la UE

Notícies relacionades

La Comissió Europea i les companyies van firmar un nou contracte la setmana passada per 200 milions de dosis extres de Pfizer-BioNTech, amb opció de 100 milions més addicionals. Com en la resta d’acords de vacunes, a Espanya n’hi correspon el 10%, ja que és el percentatge de població que representa dins d’Europa.

Sobre l’evolució del pla de vacunació, Montero ha ressaltat que l’arribada de dosis «segueix a bon ritme» i que Espanya rebrà «entorn de 4 milions de vacunes al febrer». «El Ministeri de Sanitat segueix molt pendent de tres vacunes més que han de rebre l’aval de l’Agència Europea del Medicament i que complementaran en les pròximes setmanes la llista de vacunes disponibles», ha dit.

Temes:

Vacunes