El coronavirus continua baixant i suma menys de 1.000 positius en un dia a Catalunya

La pressió hospitalària continua molt alta, tot i que els índexs milloren una altra vegada

1
Es llegeix en minuts

Segueixen les dades que mostren un descens del coronavirus a Catalunya, cosa que fa pensar en un anunci aquesta setmana de la relaxació de les restriccions pel que fa al comerç, una cosa que ja ha deixat caure el Govern. En les últimes hores, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web, s’han detectat 719 positius, una de les xifres més baixes dels últims dies, baixant de 1.000 per primera vegada en molts dies. No obstant, una de les dades que més preocupa els responsables de Salut és l’alta pressió hospitalària. Aquest dilluns es mantenen ingressades 2.359 persones (69 més que en l’últim informe), de les quals 632, sis menys que ahir, estan en estat crític, a les ucis (públiques i privades), unes xifres que, malgrat la seva caiguda, es continuen mantenint elevadíssimes. La xifra total de morts se situa en 20.214, que són 38 més que les registrades diumenge.

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) es manté en 0,81, i el percentatge de positivitat dels tests d’antígens i PCR se situa en el 4,56%, mentre que la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 361,94 per cada 100.000 habitants. Tots aquests indicadors descendeixen.

Notícies relacionades

La taxa del risc de rebrot ha baixat: diumenge arribava a un nivell de 300, i 24 hores després se situa en 283.

Vacunació

Quant a la vacunació, que aquesta setmana comença per als més grans de 80 anys dependents que viuen a casa seva i per al col·lectiu d’odontòlegs, Catalunya ha administrat la vacuna contra el coronavirus a un total de 240.650 persones des que va començar la campanya de vacunació, i 168.015 persones ja han rebut la segona dosi.