Exemple de bona gestió

Nova Zelanda confinarà la seva ciutat més gran després de detectar-hi tres casos de coronavirus

  • Auckland, amb 1,7 milions d’habitants, estarà totalment tancada durant tres dies excepte per a activitats essencials

Nova Zelanda confinarà la seva ciutat més gran després de detectar-hi tres casos de coronavirus
1
Es llegeix en minuts

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha anunciat aquest diumenge que Auckland, la ciutat més gran del país, on viuen 1,7 milions de persones, passarà a estar confinada durant tres dies després de detectar-se tres casos de coronavirus.

El Govern ha posat Auckland en el nivell tres (de quatre) de risc, mentre que la resta del país es mantindrà en el nivell dos en una decisió que es reavaluarà cada 24 hores en funció de com evolucionin els contagis.

«Hem d’actuar amb un alt grau de precaució. Anirem dur i ràpid», ha assenyalat Ardern en una roda de premsa per anunciar les noves mesures recollida pel diari local ‘New Zealand Herald’.

Les mesures s’han anunciat després que una família de tres persones donés positiu per coronavirus.

Les autoritats sanitàries han publicat un llistat amb els últims llocs públics visitats per la família i els que hi hagin estat recentment hauran d’aïllar-se i comptar amb els serveis d’emergència.

Notícies relacionades

En el nivell tres d’alerta es demana als neozelandesos que es quedin a casa excepte per fer activitats essencials i es fomenta tant el teletreball com l’ensenyament a distància en el cas de nens i adolescents. Així mateix, es tancaran totes les activitats no essencials.

Nova Zelanda és considerada un dels millors exemples de gestió de la pandèmia al món, ja que, des que va començar la pandèmia, només ha registrat 2.330 infeccions i 25 morts per la malaltia