Sanitat deixa fora de la vacunació prioritària els menors de 55 que hagin passat la Covid

  • No es vacunarà amb l’antigen d’AstraZeneca els malalts greus, tot i que pertanyin als col·lectius essencials

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han decidit que, davant l’escassetat de vacunes, no es vacunin fins a sis mesos després d’haver-se contagiat de Covid els menors de 55 anys d’edat. En un inici l’estratègia de vacunació sí que va contemplar vacunar els que ja haguessin passat la malaltia i pertanyents al primer grup prioritzat, és a dir, la gent gran de les residències i el personal sanitari, però l’actualització de l’estratègia acordada dimarts en la Comissió de Salut Pública i difosa aquest dimecres indica que a les persones de fins a 55 anys, tant del personal sanitari com dels col·lectius essencials, no se les vacuni «fins passats sis mesos des del diagnòstic de la infecció».

Notícies relacionades

Els més grans de 55 anys o amb factors de risc sí que se’ls vacunarà igual que els que «no tinguin antecedents de Covid».

A més, no s’administrarà l’antigen d’AstraZeneca a aquells menors 55 anys però que tinguin malalties greus, tals com immunodepressió greu, malaltia cardiovascular no controlada i malaltia hepàtica, renal, metabòlica/endocrina o neurològica greus.