Qüestió discutida

L’OMS recomana la vacuna d’AstraZeneca per als de més de 65 anys

  • Catalunya demana utilitzar aquesta vacuna també per als de més de 55 anys

  • La farmacèutica s’associa amb un laboratori alemany per produir més vacunes

L’OMS recomana la vacuna d’AstraZeneca per als de més de 65 anys
1
Es llegeix en minuts

El Grup Consultiu Estratègic d’Experts en Immunització de l’Organització Mundial de la Salut (SAGE, per les sigles en anglès) ha recomanat la vacuna desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d’Oxford contra la Covid-19 per a persones de més de 18 anys, incloses aquelles per sobre dels 65 anys, en contrast amb la decisió d’alguns països, com Espanya, de restringir-ne l’ús en aquesta població i no administrar-la als de més de 55 anys.

En aquest sentit, Catalunya i Madrid s’han declarat partidàries d’ampliar l’edat a què es pot administrar la vacuna d’AstraZeneca de 55 a 65 anys. Ho ha tornat a demanar aquest dimecres el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, que ha argumentat que entre els 55 i els 65 anys la reacció immunològica de les persones d’aquestes edats és similar, per la qual cosa no es justificaria el tall en els 55 anys.

La Comunitat de Madrid sí que ha anunciat que proposarà aquest dimecres en Consell Interterritorial de Salut, que se celebra aquest dimecres a la tarda, elevar la franja d’edat a què es pot subministrar la vacuna d’AstraZeneca de 55 a 65 anys.

La vacuna d’AstraZeneca i la Universitat d’Oxford havia de ser la que més dosis subministri a la Unió Europea, tot i que els seus responsables ja han anunciat que tindran problemes de producció per servir tantes dosis a Europa com estava previst, cosa que va provocar l’enuig de les autoritats comunitàries i les seves exigències que es compleixin els contractes.

Aliança amb fabricant alemany

Notícies relacionades

El grup farmacèutic britànic AstraZeneca ha anunciat que s’associarà amb el laboratori alemany IDT Biologika per poder produir més vacunes de la Covid-19 per a Europa a partir del segon trimestre d’aquest any. 

Els dos laboratoris estan «examinant les possibilitats d’accelerar la producció de la vacuna d’AstraZeneca» per als països europeus en els pròxims mesos, va informar el grup en un comunicat. L’acord preveu en una segona etapa augmentar la capacitat d’una fàbrica a Alemanya per produir milions de dosis al mes cap a finals del 2022.