Per delicte d’odi

La fiscalia denuncia Bastió Frontal per les seves pancartes contra menors immigrants

  • El ministeri públic se centra en les pancartes demanant l’expulsió d’Espanya d’aquests nens i adolescents

  • El grup d’ultradreta realitza a les seves xarxes socials una campanya contra aquests menors

zentauroepp55735115 soc neonazis madrid bastion frontal201103174538

zentauroepp55735115 soc neonazis madrid bastion frontal201103174538

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat una denúncia contra Bastió Frontal per un delicte d’odi per la seva campanya contra menors immigrants a Madrid, com la pancarta que un grup de joves d’aspecte «neonazi per la vestimenta i tatuatges» va estendre el 9 de juliol del 2020 als voltants de la Casa d’Acollida de Menors de la Casa de Campo de Madrid, en què es podia llegir «Recuperem els nostres barris, deportació».

El ministeri públic considera que el grup, format per joves d’entre 14 i 30 anys que s’autodenomina Moviment Nacional Juvenil, «té com a base un extremisme violent identitari de dretes» i s’ha caracteritzat per estendre pancartes al costat de centres de menors madrilenys contra els menors immigrants que hi ha a dins, com la d’Hortaleza, en què es llegia: «Ni centres ni ajudes. Expulsió ja», i després se’n van publicar les fotografies a les xarxes socials.

En el seu perfil de Twitter, les fotografies estaven acompanyades del següent missatge: «Tornem a repetir-ho. Són un focus de robatori, delinqüència i violacions: Els barris s’han convertit en zones insegures i violentes. No els volem ni als barris ni a les ciutats. A Casa de Camp, a Hortaleza o on sigui. Els volem fora de les nostres fronteres #MenesNo».

Atribuir-los delictes

Notícies relacionades

Dies més tard, i una altra vegada des del perfil de Bastió Frontal, es va difondre un vídeo amb un fotomuntatge de diverses notícies de fets delictius atribuïts a menors no acompanyats amb el missatge «3 de cada 4 menors detinguts són menes. La seva permanència en els nostres barris i ciutats suposen una amenaça constant per als veïns. Agressions, apunyalaments, robatoris i violacions són el dia a dia d’aquells que els han d’aguantar. Ni centres ni ajudes. ¡Expulsió ja!». Fins i tot van publicar a les xarxes la foto d’un menor a qui atribuïen una violació a una altra menor, «quan ja eren coneixedors que el responsable de l’agressió sexual no pertanyia a l’esmentat col·lectiu».

El 14 d’octubre, des d’un altre perfil es va publicar una baralla entre diverses persones en què es podia llegir el missatge «agressió dels menes al barri de Las Rosas San Blas a Madrid. Els robatoris, agressions i abusos sexuals no desisteixen», en el que es presentaven els membres de Bastió Frontal com a víctimes. El missatge va ser retuitejat per altres grups ultres.