‘Campals’ dissabte i diumenge

La policia evita dues baralles de 200 persones convocada a través de TikTok a València

  • La Guàrdia Civil investiga si algun dels convocats en les conteses està relacionat amb l’assalt sacríleg al cementiri, ocorregut hores abans de la primera quedada

La policia evita dues baralles de 200 persones convocada a través de TikTok a València
2
Es llegeix en minuts

Al voltant de 70 adolescents dissabte i més de 150 diumenge. És la nova batalla campal que la Guàrdia Civil ha aconseguit avortar, aquesta vegada a la localitat valenciana de Paiporta, després d’una quedada a través de les xarxes socials que tenia com a finalitat una baralla multitudinària entre dos suposats bàndols: els vestits de vermell i els de negre.

Al final, alguns dels congregats van ser denunciats tant per vulnerar les mesures anti-Covid com per desobediència, ja que van rebre amb actitud xulesca els guàrdies civils que els van dissoldre. Amb aquesta, ja són prop d’una desena les ‘campals’ –així es denominen als directes d’Instagram que utilitzen per desafiar-se– les avortades per la forces de seguretat a València i altres municipis pròxims a la capital valenciana en els últims dos mesos.

La primera de les dues es va produir cap a les 19.30 hores de dissabte, quan nombrosos joves es van congregar als afores d’un supermercat i una hamburgueseria de Paiporta, al costat de l’autovia CV-400. La Guàrdia Civil de Paiporta va enviar al lloc nombroses patrulles després de rebre una multitud de trucades de veïns i clients dels dos negocis, informant que hi havia moltes persones aglomerades i sense guardar les distàncies.

Refugi en un supermercat

Pel que sembla, les primeres picabaralles s’havien produït a l’exterior, i diversos adolescents van sortir corrents i van buscar refugi dins del supermercat, fins on van ser perseguits pels oponents, fins al punt que les agressions van continuar a l’interior, cosa que va obligar el vigilant a fer-los fora de l’establiment.

De fet, quan hi va arribar la Guàrdia Civil es van trobar amb el grup atacant al pàrquing del supermercat, esperant que en sortissin els del bàndol contrari.

Els agents els van dissoldre i van imposar les primeres sancions. Aquesta primera baralla es va produir hores després que el conserge del cementiri nou de Paiporta detectés l’atac sofert aquella matinada, que va acabar amb 41 nínxols fets malbé, 24 d’ells profanats, nou taüts destapats i quatre dels sudaris tirats sobre el terra del cementiri.

Proximitat espaciotemporal

Notícies relacionades

Tot i que no n’hi ha evidències clares, la Guàrdia Civil investiga si la quedada per a la ‘campal’ pot guardar alguna relació amb el brutal assalt al cementiri, donada la proximitat espacial i temporal dels dos successos i al fet que els qui van accedir al cementiri eren d’escassa envergadura –s’hi van colar durant la matinada de dissabte per un forat de 30 centímetres d’ample–, cosa que casaria amb el fet que la majoria dels implicats en la quedada multitudinària fossin menors d’edat.

Diumenge, les trucades veïnals van tornar a inundar la centraleta de la Guàrdia Civil. Aquell dia, el nombre de congregats havia augmentat fins als 150. Com en les ocasions anteriors –hi ha hagut ‘campals’ i conats d’aquestes a València, Xirivella, Paterna (2), Mislata i l’Eliana–, havien tornat a desafiar-se a través d’Instagram i l’actuació policial va evitar que aconseguissin el seu objectiu.