Protesta de la PAH per defensar la llei catalana contra els desnonaments

  • El Constitucional va anul·lar el decret que facilitava lloguers socials a les persones vulnerables que ocupessin vivendes

1
Es llegeix en minuts

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) s’ha manifestat aquest dissabte a l’Arc de Triomf de Barcelona en protesta per la sentència del Tribunal Constitucional que ha deixat en suspens la legislació autonòmica que posava límit als desnonaments. Els assistents han defensat la norma del Parlament i el decret llei del Govern perquè «protegien la ciutadania més vulnerable de tenir accés a una vivenda adequada», mentre han denunciat que, amb la seva sentència, el TC ha afavorit els que especulen amb la vivenda en el nom de la propietat privada, d’uns quants.

Notícies relacionades

A finals de gener, el Tribunal Constitucional va anul·lar per unanimitat el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a la vivenda impulsat el 2019 per l’Executiu català, que obligava grans forquilles a oferir lloguer social a les persones vulnerables que ocupin il·legalment una vivenda. Els magistrats justificaven la seva decisió en el fet que la Generalitat hauria d’haver utilitzat una llei en lloc d’un decret per formular la norma.

La sentència es va produir arran d’un recurs del PP, que va impugnar i va acudir al Constitucional al considerar que el decret llei aprovat pel Govern vulnerava el dret a la propietat privada i no respectava un dret fonamental que s’aplica a tot Espanya. Els convocants de la protesta han partit a primera hora del matí cap a Barcelona des de diverses ciutats catalanes per participar en la concentració.

Temes:

Desnonaments