Més velocitat

Primera condemna judicial per mal ús del patinet elèctric

Un conductor va acceptar 60 dies de treball per a la comunitat per conduir sense carnet

Primera condemna judicial per mal ús del patinet elèctric
1
Es llegeix en minuts

Els jutjats de Vigo van acollir aquesta setmana les primeres vistes contra usuaris de falsos patinets elèctrics: aquests aparells que aprenten ser els tan de moda vehicles de mobilitat personal (VMP), però que per les seves característiques tècniques i estructura es consideren autèntics ciclomotors. I amb el primer judici, va arribar la primera condemna. El conductor d’un d’aquests pseudopatinets va acceptar 60 dies de treballs en benefici de la comunitat (TBC) per un delicte contra la seguretat. L’home va ser localitzat circulant amb aquest fals patinet sense carnet de conduir, informa ‘Faro de Vigo’, del grup Prensa Ibérica.

Notícies relacionades

Es tracta de la primera sentència condemnatòria –les dues parts van confirmar la seva intenció de recórrer la sentència– en aquesta matèria, ja que altres vistes anteriors es van saldar amb absolucions davant la falta de legislació. La particularitat d’aquest cas rau en la potència d’aquests aparells, cosa que els porta a ser considerats com a ciclomotors: no tenir en vigor carnet de conduir per circular amb aquests vehicles sí que és delicte, concretament el contemplat a l’article 384 del Codi Penal, que castiga amb presó o multa o treballs en benefici de la comunitat. Aquesta llicència no s’exigeix als usuaris dels veritables VMP, però la cosa canvia si el vehicle té la consideració de ciclomotor.

En aquest cas, l’home de 30 anys discorria pel carrer Pizarro de Vigo sense carnet amb un model de la marca City Coco considerat com un «vehicle elèctric ciclomotor».