La Generalitat Valenciana investiga la vacunació del bisbe d’Alacant

2
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha obert una investigació sobre la vacunació contra la Covid-19 del bisbe d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui, i determinar si aquesta s’ha produït o no de manera irregular. Per la seva part, la diòcesi nega que el prelat hagi buscat «cap tracte de favor sanitari» i asseveren que «ha complert el protocol prescrit, com en les altres situacions sanitàries que ha viscut».

Murgui va rebre la primera dosi de la vacuna de Pzifer el 8 de gener passat a la residència de la Casa Sacerdotal d’Alacant, un edifici amb habitacions destinades a allotjar estades fixes i temporals de sacerdots de la diòcesi. En aquest edifici hi ha una planta específica per a «sacerdots» assistits ja jubilats. Així mateix, Murgui hauria rebut la vacuna al costat de l’equip directiu que gestiona la casa sacerdotal, integrat per dos reverends.

Fonts de Sanitat han confirmat a Europa Press que s’ha obert una investigació per mirar d’aclarir els fets i per què el nom del bisbe no figurava en la llista de persones que presumptament s’haurien vacunat sense ser grup prioritari.

Des de la diòcesi s’ha fet públic un comunicat en el qual s’explica que el bisbe, Jesús Murgui, que complirà 75 anys a l’abril, va rebre la primera dosi de la vacuna el 8 de gener passat, al costat dels sacerdots vinculats amb la Casa Sacerdotal d’Alacant.

Convocat en totes les vacunacions

Des de l’any 2007, que es va inaugurar el nou bisbat, on es troba també la residència episcopal, el bisbe diocesà «ha estat vinculat sanitàriament a la Casa Sacerdotal per la proximitat entre els dos edificis». Detallen que en aquell moment el bisbe titular era Rafael Palmero i, des que va prendre possessió de la Diòcesi, el setembre del 2012, Jesús Murgui ha heretat aquesta situació, «de manera que el seu servei mèdic és el comú a tots els sacerdots de la Casa Sacerdotal».

Notícies relacionades

«Sempre que ha tingut lloc alguna campanya de vacunació en la qual s’ha convocat els membres d’aquest centre, per exemple la vacunació anual de la grip, el senyor bisbe també ha sigut convocat», incideixen. Afegeixen que, després de la vacunació, davant la sospita d’algun cas de coronavirus a les esmentades instal·lacions, el bisbe va ser convocat amb tots els altres a fer-se una prova PCR i ha estat confinat el temps que s’ha assenyalat, com la resta de sacerdots, seguint els protocols sanitaris.

El papa Francesc ha rebut aquest dimecres la segona dosi de la vacuna de Pfizer, segons ha fet públic el Vaticà, on s’ha vacunat tot el personal, unes 5.000 persones.