Nou informe del CAC

El 68% d’anuncis de joguines contenen estereotips de gènere

  • Un estudi revela que la publicitat sexista de les joguines a la xarxa és el doble que la que es detecta a la televisió

GRAFCVA4071. VALENCIA, 13/04/2020.- Los niños, especialmente los menores de 6 años, tienen la necesidad de salir a la calle para regular su desarrollo neuronal y recibir estímulos vitales, por lo que las autoridades deberían empezar a permitirles salir de casa durante esta etapa excepcional de confinamiento por la crisis del coronavirus, según la secretaria de la división de Psicología Educativa del Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólgos de España, Andrea Ollero, .EFE/ Jordi Ferrer

GRAFCVA4071. VALENCIA, 13/04/2020.- Los niños, especialmente los menores de 6 años, tienen la necesidad de salir a la calle para regular su desarrollo neuronal y recibir estímulos vitales, por lo que las autoridades deberían empezar a permitirles salir de casa durante esta etapa excepcional de confinamiento por la crisis del coronavirus, según la secretaria de la división de Psicología Educativa del Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólgos de España, Andrea Ollero, .EFE/ Jordi Ferrer / Jordi Ferrer (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha difós informes, en relació amb la campanya de Nadal, que demostren que gairebé un 70% dels vídeos publicitaris de joguines a YouTube, Facebook, Instagram, TikTok i Twitter reprodueixen estereotips de gènere, una xifra que multiplica la de la televisió. Adverteix també que no s’esmenta el caràcter comercial del contingut en un 75% dels anuncis sobre joguines a la xarxa i a les plataformes.

Segons el CAC, «la narració publicitària denota comportaments diferents de nenes i nens: elles riuen i ploren; ells es preparen, s’activen i guanyen». En l’estudi, s’explica que a les nenes, al 74,4% dels vídeos, se’ls proporcionen joguines amb què poden recrear el rol de la maternitat i de cura de persones o animals mitjançant un entorn de color rosa o de tons pastel. Quant als nens, al 57,9% dels vídeos se’ls presenten joguines que impliquen acció i esperit competitiu.

Notícies relacionades

El president del CAC, Roger Loppacher, ha denunciat la situació de desprotecció dels menors a internet, i ha reivindicat que els nens han de tenir les mateixes garanties a la xarxa que en els mitjans convencionals, segons informa EFE.

Una altra conclusió de l’estudi és que en només dos anys ha descendit en un 67% la quantitat d’anuncis a la televisió i han augmentat un 45% les visualitzacions de continguts d’alguns ‘influencers’.