Agents de la Policia Local de Vic parlaran només en castellà com a protesta

Denuncien «mentides i incompliments» de l’ajuntament en les negociacions sobre la valoració dels seus llocs de treball

Agents de la Policia Local de Vic parlaran només en castellà com a protesta
1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Local de Vic parlaran i redactaran únicament en castellà en protesta per les negociacions de la valoració dels seus llocs de treball que estan en marxa amb l’ajuntament de la capital d’Osona. Així ho ha anunciat la secció del Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPL-CME GUVic) al consistori en un tuit amb el qual donen per informada l’alcaldessa, Anna Erra (JxCat). Aquesta mesura de protesta ja la van utilitzar el 1999 per reclamar millores laborals.

Els agents expliquen que estan farts de «les mentides i incompliments dels acords» i apunten que s’han aixecat de la taula negociadora arran de la «proposta insultant» presentada per l’ajuntament que, denuncien, «retalla els drets dels treballadors» de la Policia Local de Vic. «Gràcies pels quatre anys perduts en la negociació. Els treballadors estem més cremats que l’escut», apunten en un altre tuit.

Notícies relacionades

En un comunicat que han enviat al diari ‘El 9 Nou’, el sindicat assegura que la protesta compta amb l’aval de «més de la meitat de la plantilla» i anuncia que demanaran que altres seccions sindicals se sumin a la seva acció reivindicativa.

A més de parlar en castellà, el sindicat policial afirma que els agents no realitzaran funcions simultànies, cosa que podria alentir la feina i el servei.

Temes:

Vic Castellà