Presó per a un detingut per maltractar un nadó a Lleida

El nen de 15 mesos està ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron i la DGAIA ha assumit la seva tutela

La mare ha declarat davant el jutge per un delicte d’encobriment i està en llibertat

GRAFCAT4033  BARCELONA  05 11 2020 - Vista del Hospital Vall d Hebron de Barcelona  el mas importante de Cataluna con un presupuesto de mas de 800 millones de euros  cuyos profesionales enfrentan la segunda ola de la COVID-19 con unos 260 trabajadores mas que en primavera  aunque una gran parte de ellos estan cansados y preocupados ante la posibilidad de que las UCI colapsen  EFE Enric Fontcuberta

GRAFCAT4033 BARCELONA 05 11 2020 - Vista del Hospital Vall d Hebron de Barcelona el mas importante de Cataluna con un presupuesto de mas de 800 millones de euros cuyos profesionales enfrentan la segunda ola de la COVID-19 con unos 260 trabajadores mas que en primavera aunque una gran parte de ellos estan cansados y preocupados ante la posibilidad de que las UCI colapsen EFE Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts

L’home de 38 anys detingut dimarts passat a Lleida pels Mossos d’Esquadra per maltractar el nadó de 15 mesos de la seva parella ha ingressat a presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte d’homicidi en grau de temptativa per ordre del jutge.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la mare del nadó també ha declarat aquest divendres al Jutjat d’Instrucció 2 de Lleida, en qualitat d’investigada per un delicte d’encobriment, tot i que el jutge no ha adoptat cap modificació de la seva situació personal.

El passat dia 26, cap a les cinc de la matinada, la policia va rebre l’avís d’una baralla en un domicili del centre històric de Lleida.

Ingressat al Vall d’Hebron

A l’arribar al lloc, els agents van comprovar que el menor presentava símptomes d’haver rebut cops, per la qual cosa una dotació del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar, juntament amb la seva mare, a l’Hospital Arnau de Vilanova, on van avaluar les lesions i van decidir traslladar el nadó a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Al migdia, els Mossos van detenir la parella de la mare com a presumpte autor d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar i un altre de lesions.

Notícies relacionades

La Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) ha assumit la tutela del nadó, després que l’hospital activés el protocol establert per maltractament infantil.

A més, el síndic de Greuges investiga les actuacions de detecció, prevenció i coordinació davant el presumpte maltractament.

Temes:

Lleida