Col·laboració educativa

La Unesco s’associa amb Facebook per combatre el negacionisme de l’Holocaust

El fenomen prolifera a les xarxes socials en els últims anys, alimentant un nou antisemitisme

La Unesco s’associa amb Facebook per combatre el negacionisme de l’Holocaust
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unesco, el Congrés Jueu Mundial (CJM) i Facebook estan associats a partir d’aquest dimecres en un mecanisme per combatre el negacionisme de l’Holocaust en resposta a la proliferació d’aquest fenomen en els últims anys, en particular a les les xarxes socials, segons informa Efe.

La Unesco va indicar en un comunicat que Facebook dirigirà a tots els seus usuaris que facin recerques associades a l’Holocaust, al negacionisme o a «la manipulació de la història» cap a un lloc d’internet que ha creat amb la CJM (www.aboutholocaust.org).

La iniciativa és conseqüència de l’anunci fet per aquesta xarxa social el mes d’octubre de proscriure de totes les seves plataformes la negació de l’exterminació dels jueus pels nazis.

La directora general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), Audrey Azoulay, va justificar la iniciativa perquè «la transmissió de la història de l’Holocaust és essencial per lluitar contra les teories actuals de negació i de conspiració». Amb aquesta pàgina informativa es pretén que els internautes puguin tenir elements per «contradir els que miren d’explotar la ignorància», va afegir Azoulay.

En aquesta mateixa línia, el vicepresident d’integritat de Facebook, Guy Rosen, va insistir que «per combatre l’augment de l’antisemitisme i la ignorància sobre l’Holocaust, és important que la gent estigui informada dels fets que van conduir al genocidi d’un terç del poble jueu».

El president del CJM, Ron Lauder, va manifestar la seva satisfacció per aquesta col·laboració perquè «els 2.700 milions d’usuaris de Facebook rebin informacions precises i completes sobre l’Holocaust».

La iniciativa es va donar a conèixer en ocasió del Dia Internacional per a la Memòria de les Víctimes de l’Holocaust en el qual la Unesco ha organitzat una cerimònia en què participen, a més d’Azoulay, el secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, i la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Notícies relacionades

Els murs del recinte de l’organització a París serveixen aquests dies, i fins al 12 de febrer, d’espai d’una exposició del fotògraf Luigi Toscano titulada ‘Deure de Memòria’, amb retrats de més de 200 supervivents de les persecucions nazis.

A més, amb 1,6 milions de dòlars, el Canadà s’ha unit a la llista de països que financen el seu programa mundial per fer progressar l’educació sobre l’Holocaust com una manera de prevenir futurs genocidis.