Canàries

Els assistents a una festa apedreguen la Guàrdia Civil al crit de «pandèmia de merda»

  • Van arribar a aixecar una barricada per impedir-hi l’accés dels agents i els van recriminar «quina pandèmia defensen, són esclaus d’un govern...»

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de cinc persones com a presumptes autors dels delictes de resistència i desobediència a agent de l’autoritat i a denunciar vuit persones per incompliment de les normes Covid-19 al trobar-se celebrant una festa privada en una vivenda situada a El Cotillo, al municipi de La Oliva amb un aforament superior a 20 persones. 

L’actuació va tenir lloc, després de rebre’s avís d’un particular que alertava de la celebració d’una festa amb un nombre important d’assistents en una vil·la situada a la localitat d’El Cotillo, per la qual cosa s’hi va desplaçar una patrulla de la Guàrdia Civil de Corralejo, que va observar llums de colors i música que procedien d’una vivenda.

Quan els agents van intentar informar els presents, adults en companyia dels seus fills menors, que s’havia de dissoldre la concentració, atenent les mesures de contenció del Covid-19, van rebre amenaces i agressions verbals perquè marxessin del lloc al·legant que tot el terreny era privat, a més de llançar pedres que van arribar a impactar al vehicle policial. Així mateix, van arribar a apilar una taula i cadires a mode de barricada al camí per impedir-hi l’accés dels guàrdies civils. Els concentrats llançaven crits tals com «on és la llibertat», «quina pandèmia defensen, són esclaus d’un govern, pandèmia de merda...»

Donada l’hostilitat d’aquestes persones, s’hi van desplaçar diverses patrulles de la Guàrdia Civil que van poder controlar la situació de desordre públic generada, i van procedir a la detenció de cinc persones, quatre homes i una dona, com a presumptes autors de delictes de resistència i desobediència a agent de l’autoritat, amb el resultant de dos dels guàrdies civils que van intervenir amb lesions lleus, a més d’existir diversos desperfectes en un dels vehicles oficials i material policial. A més, es van denunciar vuit dels assistents per incompliment de les mesures Covid-19.

Notícies relacionades

D’altra banda, una part dels presents, davant l’arribada dels reforços sol·licitats per la primera patrulla actuant, van fugir, si bé es té el número de les plaques de matrícula dels vehicles estacionats als voltants de la vivenda en un primer moment, per la qual cosa no es descarten nous denunciats.

Els detinguts seran posats a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Puerto del Rosario.

Temes:

Canàries