Sense distància ni mascareta

La Covid mata 55.441 persones a Espanya i els negacionistes es manifestan a Madrid

  • Immersos en la tercera i descomunal onada de la pandèmia, milers de persones omplen la plaça de Colón per protestar per les restriccions sanitàries

  • Un dels portaveus malparla de les vacunes i elogia l’MMS, un derivat del lleixiu que regna al món de les pseudoteràpies

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

La Covid-19 ha matat, almenys, 55.441 persones a Espanya, un país actualment immers en una de descomunal i descontrolada tercera onada. És el segon Estat europeu amb més infeccions des de Cap d’Any, només per darrere del Regne Unit, l’epicentre de la soca britànica. A la resta de grans països del món, només l’avancen els EUA i el Brasil, liderats tots dos fins aquesta setmana per presidents que reneguen del virus. Amb aquestes xifres, diversos milers de persones s’han concentrat aquest dissabte a Madrid llançant els habituals mantres negacionistes. Utilitzant venerats poetes com Machado i Lorca, els convocants –que han inundat la plaça de Colón sense mantenir la distància interpersonal i sense portar mascareta– s’han omplert la boca amb paraules com «llibertat i democràcia».

Els anomenats col·lectius per la llibertat (entre ells, alguns que asseguren ser bombers, policies, artistes, metges i docents...) han qualificat els anys 2020 i 2021 com «els anys de la por», en què la població està patint «severes mesures totalitàries».

Amuntegats i en ambient ‘new age’, s’han posat a ballar danses senegaleses i s’han autonomenat «els nous heretges». Clamant per la llibertat d’expressió, un dels portaveus ha dit que els polítics i els mitjans de comunicació estan utilitzant la pandèmia per «forrar-se» i administrar vacunes a la gent «com si fos bestiar». Aquest mateix portaveu ha esmentat a Andreas Kalcker, guia espiritual de l’MMS (Solució Mineral Meravellosa, per les seves sigles en anglès), un derivat del lleixiu amb què el presumpte terapeuta alemany afirma haver curat centenars de nens amb autisme, un trastorn que no està considerat com una malaltia per la comunitat científica i que no té cura. L’MMS és una cosa així com el calze de la vida al món de les pseudoteràpies.

Notícies relacionades

Mentre el personal sanitari apareix al límit de les llàgrimes als mitjans de comunicació per demanar als espanyols que renunciïn a la vida social per fugir del virus i deixar de saturar les ucis, els milers de manifestants han demanat, micròfon en mà, deixar de ser «un poble submís» i deixar de fer cas als mitjans de comunicació, que només menteixen, infonen por i practiquen «pseudoperiodisme».

També han llançat consignes contra «la tortura» que implica per als nens estar a l’escola amb les finestres obertes i les mascaretes. Segons el seu parer, tapar-se la boca per evitar la propagació dels aerosols –i, per tant, el contagi– és una «agressió física i psicològica» per als menors. «Els nens no es toquen, els nens no es toquen», han corejat abans de posar-se, de nou, a ballar i a aplaudir, i han insistit que «resistiran». «Resistir és gratis», han conclòs els negacionistes, autodenominats «afirmativistes».

Temes:

Coronavirus