Catalunya suma 131 morts més i la pressió hospitalària augmenta

Catalunya suma 131 morts més i la pressió hospitalària augmenta
1
Es llegeix en minuts

El director del Servei Català de Salut (CatSalut), Adrià Comella, avisava ahir d’un escenari «molt dur» per a les pròximes setmanes que portarà «al límit» les ucis, un camí ja obert aquests últims dies amb un incessant augment diari dels pacient crítics per coronavirus als hospitals catalans. Les últimes dades de Salut d’aquest divendres ho tornen a corroborar: a més de l’elevadíssima xifra de 131 morts en les ultimes 24 hores, s’han notificat 631ocupaciones a les ucis (10 més que ahir), i 2.886 persones ingressades (42 més), malgrat que els principals indicadors epidemiològics continuen baixant lentament, com el risc de rebrot, que avui s’ha situat en 637 punts i la velocitat de transmissió, en 1,02.

Notícies relacionades

No obstant, preocupa molt la situació als hospitals catalans. En aquest sentit, Comella també advertia que «la tercera onada de l’epidèmia no tindrà res a veure amb la segona i s’assemblarà més a la primera», que es va viure entre el març i el maig de l’any passat. I que si es compleixen les seves previsions, Catalunya estarà «al límit» de la capacitat assistencial.

I això es pot revertir amb menys casos positius, tot i que en les últimes hores se n’han notificat a Catalunya 4.390. Ja se n’acumulen, així, un total de 475.386 des de l’inici de la pandèmia, el febrer de l’any passat.