Tragèdia a Madrid

El tercer mort a l’explosió de Madrid és el tècnic de la caldera

L’home, que estava desaparegut en un primer moment, tenia quatre fills i col·laborava amb la parròquia

El tercer mort a l’explosió de Madrid és el tècnic de la caldera
2
Es llegeix en minuts

L’home que se suposava desaparegut dins de l’edifici del carrer Toledo de Madrid que ha explotat a primera hora d’aquesta tarda és un dels tres morts, el tècnic de la caldera de gas que s’estava reparant en aquest immoble, possible origen de la deflagració. Així ho ha indicat en una entrevista a la cadena SER el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco. Per tant, ja no es buscaria cap desaparegut, com s’estudiava fins ara. De tota manera, una vegada que els bombers ho permetin, els gossos de la Policia Nacional hi entraran per comprovar-ho.

Franco ha explicat que minuts abans de l’esclat, els veïns de l’immoble van començar a sentir una forta olor de gas. Una hipòtesi, la de la fuita de gas, en la qual ja està treballant la Policia Científica. «Hem tingut sort perquè al pati de l’escola no hi havia nens perquè hi havia gel. Hauria pogut ser pitjor», ha afegit. Les primeres hipòtesis apunten que l’explosió s’ha produït «de dins cap enfora».

La persona morta al·ludida, David Santos Muñoz, de 35 anys, un electricista que tenia quatre fills i pertanyia al Camí Neocatecumenal, una associació ultraconservadora pertanyent a l’Església catòlica, i que col·laborava amb la parròquia afectada pels fets. Era la persona que revisava la caldera junt amb un sacerdot que està ferit greu, segons fonts policials.

Feia dies que la caldera de gas de l’edifici del carrer Toledo de Madrid funcionava malament, però per les nevades del temporal ‘Filomena’ van demorar que es reparés. Aquest immoble pertany a la parròquia de la Verge de la Paloma i San Pedro el Real, ubicada al carrer Toledo 98, segons assegura l’Arxidiòcesi de Madrid en una nota de premsa. 

En el moment de l’explosió eren al lloc el rector, Gabriel Benedicto, i el sacerdot Alejandro Aravena, que es troben bé, mentre que un tercer, Rubén Pérez de Ayala, ha sigut traslladat a l’hospital greu amb cremades. L’altra persona morta la identitat de la qual ha sigut confirmada és una dona de 85 anys que caminava pel carrer en el moment de l’explosió. I hi ha un altre mort la identitat del qual no s’ha facilitat.

Condolences del Papa

Notícies relacionades

El papa Francesc ha enviat un missatge de condolença a les famílies de les víctimes i als afectats a través d’un telegrama firmat pel secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin, i dirigit al cardenal Carlos Oosor, arquebisbe de Madrid. «El Sant Pare, després de conèixer la dolorosa notícia de la greu explosió ocorreguda en un edifici del carrer Toledo, a Madrid, desitja fer arribar a la vostra eminència, al clergat i a tots els fills d’aquest estimat poble la seva proximitat i afecte en aquests durs moments», es llegeix al telegrama. 

«Així mateix, la seva Santedat eleva oracions al Senyor i encomana molt especialment a la seva misericòrdia l’etern descans de les víctimes, així com els ferits i les seves famílies. El papa Francesc, invocant la maternal intercessió de Nostra Senyora de l’Almudena, els imparteix de cor la confortadora benedicció apostòlica, així com a signe d’esperança cristiana en el Senyor ressuscitat», acaba.

Temes:

Madrid