Testimonis de l’ensorrament de Madrid: «Ha sigut brutal, després d’una explosió terrible l’edifici ja estava destrossat»

Una metge ha assistit diversos ferits fins que han arribat els serveis d’emergències

«Ha sigut un cop sec, molt gran, no ha durat gens, després un petit terratrèmol», relata un veí

Testimonis de l’ensorrament de Madrid: «Ha sigut brutal, després d’una explosió terrible l’edifici ja estava destrossat»
2
Es llegeix en minuts

«Ha sigut brutal, estava creuant el semàfor de davant i hem sentit una explosió increïble, ens hem girat i l’edifici ja estava destrossat», explica Lucía Higuera, una de les testimonis de l’explosió de l’edifici del centre de Madrid, que per ara deixa almenys tres morts i diversos ferits. EL PERIÓDICO obre un directe per narrar en directe totes les novetats de l’explosió.

L’edifici és contigu a una residència de gent gran, de la qual van ser evacuats tots els residents i el personal, que estan en perfecte estat, a l’hotel que es troba davant, segons van informar fonts del grup Los Nogales, que gestiona el geriàtric.

«Diverses persones amb atacs d’ansietat»

«Ho hem vist, ens hem quedat tots parats perquè no sabíem què estava passant, no sabíem si era una explosió o un atemptat», diu aquesta metge que s’ha quedat assistint alguns ferits i diverses persones amb atacs d’ansietat fins que hi van arribar els serveis d’emergències.

A tot just 100 metres del succés hi ha un parc de bombers, els quals, immediatament, segons explica aquesta testimoni, es van desplaçar al lloc de l’explosió i van començar a apartar la gent que era als voltants.

«Han arribat de seguida i m’hi he acostat perquè he pensat que hi hauria morts, els he dit que era metge però no m’han deixat entrar a l’edifici per por de l’ensorrament, així que m’he quedat amb la gent que hi havia fora», rememora encara nerviosa per l’esdeveniment.

«Quan ets allà, com a metge, tens l’instint d’entrar-hi»

Moments després va donar l’avís als serveis sanitaris i va veure com començaven a arribar-hi diversos cotxes de la policia. S’hi ha mantingut diversos minuts assistint ferits lleus mentre els serveis d’urgència «començaven a traslladar ferits de dins que tenien bastantes ferides».

«M’han demanat que em quedés fins que la policia ens ha començat a fer fora a tots», recorda una hora després del terrabastall ja des de casa, on ha començat a adonar-se del que havia passat: «Quan ets allà, com a metge, tens l’instint d’entrar-hi, tot ha sigut molt ràpid».

Un impacte brutal en menys d’un segon

Thomas Holbach era a casa quan ha sentit un terrabastall «fortíssim» de «menys d’un segon» i després les finestres «han començat a tremolar». Segons després tots els veïns sortien a les finestres buscant una resposta al so, enmig de la incredulitat.

«Ha sigut una bogeria, tots hem sortit immediatament a veure què passava», explica aquest veí, el domicili del qual es troba tot just 350 metres de l’edifici que va patir l’explosió, i que confirma que almenys al seu edifici no han sentit cap ona expansiva derivada de l’explosió.

Notícies relacionades

Després de mirar-se entre ells i comprovar que cap tenia informació sobre el que passava, ha tornat al seu domicili per veure si a Twitter algú en sabia alguna cosa. «Als dos minuts ja hi havia gent preguntant» en aquesta xarxa social.

«Ha sigut un cop sec, molt gran, no ha durat gens, després un petit terratrèmol i he pensat que una cosa gran havia passat», diu encara amb la por al cos.

Temes:

Madrid