En un any

Moren 16 membres d’una mateixa família per Covid després d’assistir a un funeral a Mèxic

El mexicà José Martín Chávez parla de les defuncions que han patit els seus pròxims per conscienciar la societat de la gravetat de la pandèmia

Moren 16 membres d’una mateixa família per Covid després d’assistir a un funeral a Mèxic
1
Es llegeix en minuts

José Martín Chávez Enríquez, un mexicà del municipi de Tultepec (Mèxic), ha perdut 16 membres de la seva família al llarg d’aquest any a causa del coronavirus. La família de Chávez, que havia acudit al funeral d’un parent, es va exposar al virus sense saber-ho i molts d’ells es van contagiar.

La història l’ha donat a conèixer el mateix protagonista, que ha fet les declaracions al mitjà mexicà ‘Milenio per conscienciar la societat de la importància d’aquesta malaltia.

El virus s’ha emportat 16 familiars

Entre alguns dels morts es troben tres oncles carnals, un avi i la seva mare, de 62 anys, que va estar ingressada en un hospital local de la ciutat de Cuautitlán. Segons ha explicat Chávez, «el virus va arrasar, va acabar amb gairebé tota la família, van anar emmalaltint i morint. La meva mare, de 62 anys, va ser al llit, però es va posar greu i la vaig haver de portar a l’Hospital Vicente Villada, i no va aconseguir sobreviure. La vaig incinerar i tinc les restes a casa perquè ni temps vam tenir d’anar al panteó».

Chávez, que és propietari d’un ‘spa’, ha hagut de gastar els estalvis per poder pagar les despeses sanitàries –oxigen i medicines– de la seva família.

El pare del protagonista encara continua malalt i la germana ha aconseguit superar el virus. Chávez explica: «No he tingut temps ni de plorar, estic com parat [...]. No sé d’on em surten les forces per seguir endavant».

El coronavirus a Mèxic

Notícies relacionades

A Mèxic la pandèmia de coronavirus ja ha deixat més de 142.000 víctimes mortals i el nombre de contagis ascendeix a un total de 1.668.396 persones.

La xifra més alta de morts registrades en 24 hores va ser el dia 13, quan es van confirmar 1.314 morts per coronavirus.