Al Regne Unit

EasyJet i Virgin Atlantic ofereixen el seu equip per agilitar la vacunació contra la Covid

Les companyies aèries confien que la vacuna es desplegui el més ràpid possible perquè així el trànsit aeri pugui reiniciar-se de nou

EasyJet i Virgin Atlantic ofereixen el seu equip per agilitar la vacunació contra la Covid
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les companyies de vol Easyjet i Virgin Atlantics han format la seva tripulació per ajudar a vacunar la població contra el coronavirus. Les dues aerolínies britàniques estan treballant amb el servei nacional de salut del Regne Unit (NHS, per les seves sigles en anglès) per ajudar a impulsar els esforços de vacunació del país.

Com moltes de les companyies de vols europees, a totes dues els interessa que la vacuna es desplegui el més ràpid possible perquè així el trànsit aeri es pugui reiniciar. A causa de la pandèmia els vols s’han reduït a mínims, obligant a acomiadar personal i assumir deutes.

«El progrés que està aconseguint el país en el programa de vacunació és un avenç emocionant i molt necessari. Una vegada implementat, permetrà que torni la vida normal i sens dubte és la clau per desbloquejar els viatges novament», ha explicat en un comunicat el president executiu d’EasyJet, Johan Lundgren.

La tripulació com a vacunadors

Amb viatges a nivells molt baixos a causa del bloqueig, molts dels 3.000 membres de la tripulació de cabina d’EasyJet no estan treballant, però estan capacitats en primers auxilis i tenen llicència de seguretat, cosa que els converteix en candidats atractius per a l’NHS per ajudar amb el programa.

Virgin Atlantic, ha inclòs en els seus equips pilots i tripulació de cabina per ajudar amb la vacunació. Molts dels empleats d’aquesta aerolínia, inclosos aquells amb formació mèdica, han utilitzat les seves habilitats per recolzar l’NHS en la lluita contra el coronavirus. La companyia posa a disposició del servei de salut els seus treballadors que voluntàriament s’ofereixin per administrar la vacuna, la cura del benestar del pacient i la gestió de la logística dels centres de vacunació.

L’NHS està oferint un procés de sol·licitud de via ràpida per als empleats de Virgin Atlantic, que rebran formació abans de recolzar els equips de l’NHS en els centres de vacunació massiva, així com en les instal·lacions de vacunació locals. Corneel Koster, director d’operacions i clients de Virgin Atlantic, ha explicat que «estem molt orgullosos de la nostra gent altament capacitada i, des del començament de la crisi, hem rebut una resposta increïble amb centenars de persones desitjoses d’inscriure’s i recolzar l’NHS i els serveis d’emergència. La nostra gent se sotmet a rigorosos programes que inclouen formació mèdica, de seguretat i de servei al client, i l’NHS reconeix el valor i l’experiència que aportaran en aquest crucial programa de vacunació massiva».

Durant tota la pandèmia

A més no és l’única ajuda que han aportat ja que durant tota la pandèmia el servei de transport de Virgin ha traslladat més de 1.500 tones de subministraments mèdics essencials, inclosos respiradors, peces de ventiladors, màscares facials, bates, kits de prova, davantals i equips d’EPP al Regne Unit per ajudar a mantenir els treballadors de l’NHS en primera línia segurs i brindar recolzament els pacients que ho necessiten.

Per la seva banda, EasyJet no és la primera vegada que ofereix al seu personal com a voluntari per recolzar el servei nacional de salut –durant el 2020 molts voluntaris de tripulació de cabina van treballar en hospitals com l’NHS Nightingale Hospital de Londres– i en aquesta ocasió, també ha volgut que es formi la seva tripulació per administrar les vacunes de la Covid-19.

Coronavirus al Regne Unit

Notícies relacionades

Amb una nova variant altament transmissible del virus a tot Regne Unit, el primer ministre Boris Johnson ha posat al país en un tercer bloqueig i està llançant vacunes amb molta pressa.

El Govern planteja vacunar avis, treballadors vulnerables i de primera línia –al voltant de 15 milions de persones– per a mitjans de febrer i està obrint centres i reclutant voluntaris per complir el seu objectiu.