La lluita contra la pandèmia

Les primeres dosis de la vacuna de Moderna contra la Covid-19 arriben a Espanya

L’injectable es distribuirà en els pròxims dies de manera «equitativa» entre les comunitats autònomes

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per Moderna contra la Covid-19 han arribat aquest dimarts a Espanya en un camió procedent de Bèlgica, segons ha informat la Moncloa. Es tracta de la segona vacuna que tindrà Espanya per combatre la pandèmia després de la de Pfizer, que és la que ja s’està subministrant. La Secretaria d’Estat de Comunicació ha informat que en els pròxims dies les dosis seran distribuïdes de manera «equitativa» entre les comunitats autònomes. 

La previsió del Ministeri de Sanitat és que Espanya rebi en les pròximes sis o set setmanes 600.000 dosis, segons va anunciar dijous passat el ministre Salvador Illa, que va explicar que l’arribada d’aquesta nova vacuna no altera el pla de vacunació fixat i es continuarà vacunant els ciutadans en funció dels grups poblacionals ja establerts, començant per la gent gran i el personal sanitari de primera línia.

Notícies relacionades

Com la Pfizer/BioNTech, l’injectable de Moderna funciona amb dues dosis, tot i que costa menys de 30 euros i té l’avantatge que es pot emmagatzemar en neveres convencionals fins i tot per sobre del punt de congelació. Els laboratoris Rovi ja tenen preparada la seva planta a San Sebastián de los Reyes (Madrid) per començar a produir aquest medicament, però no fabricarà el principi actiu, sinó que s’encarregarà de produir vials, descongelar, envasar i etiquetar el sèrum.

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va donar la setmana passada el vistiplau a la vacuna de Moderna i poc després l’injectable era aprovat per la Comissió Europea.