Primers indicis

Mor ofegat un immigrant en una platja de Ceuta

  • El cadàver de l’home, un jove de nacionalitat marroquina, ha sigut trobat a la vora de la platja del Chorrillo

  • Deu immigrants més del mateix origen han aconseguit arribar nedant fins a la cala del Taraja, a la mateixa ciutat

Mor ofegat un immigrant en una platja de Ceuta
1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil de Ceuta ha localitzat aquest diumenge el cadàver d’un jove immigrant, de nacionalitat marroquina, que suposadament va intentar entrar a la ciutat nedant i que va morir per asfíxia per immersió, segons els primers indicis.

Fonts de l’institut armat han informat a Efe que el cos ha sigut localitzat a la platja del Chorrillo –a la badia sud de la ciutat– quan uns ciutadans que transitaven per allà van alertar sobre la presència d’una persona a la vora del mar.

Els agents de la Guàrdia Civil van comprovar que es tractava del cadàver d’un jove immigrant marroquí, d’entre 20 i 30 anys, que portava posat un vestit de neoprè per protegir-se de la baixa temperatura del mar.

Les primeres dades apunten que va morir ofegat després d’haver intentat entrar nedant a Ceuta en uns dies en què al mar han bufat vents forts a causa del pas de la borrasca ‘Filomena’.

D’altra banda, un grup de deu immigrants, tots ells marroquins, han aconseguit arribar nedant a la costa de Ceuta en les últimes vint-i-quatre hores després de vorejar l’espigó fronterer que separa la costa marroquina de l’espanyola.

Segons han informat a Efe fonts de l’institut armat, els deu immigrants –tots ells joves homes de nacionalitat marroquina– es van llançar des del punt costaner més pròxim a la platja ceutina del Tarajal. Els deu marroquins van aconseguir arribar a la platja, i van ser detinguts per la Guàrdia Civil, que va corroborar que es trobaven en un bon estat de salut.

Notícies relacionades

Els immigrants hauran de passar ara un període de confinament en una nau industrial que ha sigut habilitada pel Govern ceutí a causa de les mesures sanitàries del coronavirus.

Així mateix, la Guàrdia Civil ha advertit que tres marroquins més han tornat nedant al seu país d’origen, tot això malgrat les adverses condicions meteorològiques de les últimes jornades.