Efectes del temporal

Nou comarques catalanes suspenen classes per la neu

  • Sis consells comarcals de Lleida i tres de Tarragona han cancel·lat el servei de transport escolar pel mal estat de les carreteres

  • Tampoc aniran a l’escola aquest dilluns, els alumnes de Querol i Mont-ral (Alt Camp) i els que es desplacen a Tivissa i Mora d’Ebre (Ribera d’Ebre)

  • A la neu acumulada aquest cap de setmana, es poden sumar ara les plaques de gel per la baixada de temperatures

1
Es llegeix en minuts

Els estudiants de les comarques lleidatanes de l’Urgell, Les Garrigues, el Segrià, la Segarra, el Pla d’Urgell i la Noguera i els del Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta, aquestes tres últimes a Tarragona, no podran iniciar aquest dilluns les classes presencials a les seves escoles o instituts com estava previst, perquè el transport escolar ha quedat suspès a causa de les incidències causades per la neu. També queden anul·lades les línies que porten els estudiants d’alguns municipis puntuals de l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre fins als seus centres educatius de referència. 

El mal estat de les carreteres per culpa de la neu acumulada i la previsió que avui es pugui convertir en gel va fer que ahir la Generalitat i els ens locals afectats revisessin la data de la tornada a classe per a aquests alumnes. A la comarca de l’Alt Camp, únicament quedarà suspesa la ruta escolar als municipis més elevats de la comarcal, Querol i Mont-ral, mentre que en el cas de la Ribera d’Ebre no funcionaran les rutes escolars a Tivissa i Mora d’Ebre.

Diversos centenars d’afectats

Cada consell comarcal va anar emetent ahir comunicats i informant els municipis sobre què fer. A l’Urgell, per exemple, la suspensió del servei afecta 24 rutes que transporten 571 estudiants de centres de primària i secundària. En el cas de la Conca de Barberà, es tracta de 20 rutes que porten 453 estudiants.

Notícies relacionades

Al Priorat, per part seva, són 14 rutes escolars, que afecten 400 alumnes. Les escoles obriran amb serveis mínims a la Terra Alta amb el professorat propi de cada municipi per poder cobrir les necessitats de pares que han d’anar a treballar. En aquesta comarca queden suspeses set rutes, amb 245 estudiants.

El de les Garrigues afegia, a través de Twitter, que avui decidirà si demà pot oferir el servei de transport amb normalitat, segons l’estat de les carreteres, i si hi ha riscos de glaçada. n 

Temes:

Neu Transports