Coronavirus

El Govern central admet que Espanya s’enfronta a una «evolució a pitjor» de la pandèmia de la Covid

  • Illa no dimitirà fins a la campanya del 14-F: «Exerciré les meves responsabilitats fins a l’últim minut»

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

El Govern central avisa que els contagis de Covid-19 a Espanya fan que es prevegin «setmanes complicades». Segons el ministre Salvador Illa, el país enfronta una «evolució a pitjor» de la pandèmia. «Cal reduir la mobilitat al màxim i reduir els contactes. [...] Els casos continuen creixent», assegura el responsable de Sanitat. «Si fem això, en un horitzó de temps tornarem a estabilitzar» els casos, diu Illa, per a qui l’objectiu «és arribar a un percentatge del 70% d’immunitzats a l’estiu».

En aquesta mateixa roda de premsa, la seva homòloga en Política Territorial, Carolina Darias, ha admès «preocupació» en el Govern i ha assenyalat dues claus per aturar el problema: «Immunització col·lectiva i resiliència comunitària».

Darias també ha insistit en la importància de la vacunació: «Hem de vacunar, vacunar i vacunar, és la tasca més important ara. [...] És un procés que porta el seu temps, i és complex. Però sabem una cosa molt important: el nostre sistema públic de salut està molt ben preparat».

No dimiteix encara

Notícies relacionades

Illa ha insistit que no presentarà la seva dimissió al capdavant de Sanitat fins que comenci la campanya electoral de les eleccions catalanes del 14-F. «Exerciré les meves responsabilitats fins a l’últim minut i estic centrat en la pandèmia», ha conclòs Illa desatenent les crítiques abocades pels partits de l’oposició.

En qualsevol cas, el seu desembarcament com a candidat del PSC ha alterat el tauler de joc i la primera enquesta efectuada des del relleu de Miquel Iceta certifica que els socialistes catalanes han aconseguit, almenys de moment, el cop d’efecte que perseguien. Un avanç del sondeig preelectoral del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) que EL PERIÓDICO publicarà demà reflecteix que l’encara ministre de Sanitat, càrrec que pretén compaginar amb la cursa electoral fins que comenci la campanya, millora significativament els registres obtinguts pel líder del PSC fa tot just un mes. El mes que falta fins als comicis autonòmics determinarà si aquesta tendència s’acaba consolidant.