Coronavirus

La sanitat privada s’ofereix a col·laborar a la campanya de vacunació

Es compromet a no incrementar els costos del sistema de salut, davant les dades del Ministeri de Sanitat que reflecteixen que només s’ha injectat l’11,5% de les dosis subministrades

La sanitat privada s’ofereix a col·laborar a la campanya de vacunació
1
Es llegeix en minuts

El sector de la sanitat privada s’ha ofert a col·laborar a la campanya de vacunació contra Covid-19 sense incrementar els costos del sistema de salut, davant les dades del Ministeri de Sanitat que reflecteixen que només s’ha injectat l’11,5% de les dosis subministrades. 

Segons ha manifestat en un comunicat l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (Fundació IDIS), el sector ofereix la seva «disponibilitat absoluta» en totes les comunitats autònomes per agilitar el ritme de vacunació que requereix la pandèmia de coronavirus i aconseguir immunitat més ràpidament. 

A més, la patronal recalca que les empreses estan disposades a col·laborar sense incrementar els costos del sistema de salut, ja que la sanitat privada no factura per les vacunacions. 

«L’augment del nombre de contagis en les últimes setmanes i l’increment de la demanda assistencial associada, a més de la saturació en els serveis d’atenció primària, dificultaran encara més la celeritat de la campanya de vacunació, situació que fa imprescindible que s’utilitzin tots els recursos disponibles», exposa en un comunicat. 

Notícies relacionades

La Fundació IDIS remarca que per evitar que les vacunes distribuïdes quedin a l’espera de ser administrades i per tant aconseguir l’objectiu d’immunització al més aviat possible és fonamental contemplar una logística dinàmica que «sumi voluntats i esforços» per a tot el procés d’inoculacions. 

A Espanya, la sanitat privada compta amb 458 hospitals, més de 12.000 centres mèdics i prop de 270.000 professionals, segons les dades de la patronal.