Acusat de 16 delictes un organitzador de la festa multitudinària de Cap d’Any a França

El fiscal de Rennes deté un home de 22 anys per «haver violat totes les normes legals», ja que hi havia un toc de queda nocturn i un límit de sis adults per a les reunions nadalenques

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels organitzadors de la festa multitudinària de Cap d’Any a la regió francesa de Bretanya amb uns 2.500 assistents va ser acusat aquest dilluns de 16 delictes, entre ells posar en perill la vida d’altres.

El fiscal de Rennes, Philippe Astruc, ha anunciat en roda de premsa la presentació de càrrecs i la sol·licitud de detenció provisional de l’encausat, un home de 22 anys. Si no queda detingut, «hi ha un risc de concertació amb els altres organitzadors» de la ‘rave’, ha assenyalat el fiscal.

Astruc retreu a aquest home «haver violat totes les normes legals i sanitàries per organitzar de manera premeditada» la festa mentre a França el Govern va establir un toc de queda nocturn i un límit de sis adults per a les reunions nadalenques.

Entre els delictes de què se l’acusa figuren també distribució il·legal de begudes alcohòliques, ajuda al consum d’estupefaents i danys a la propietat aliena.

El fiscal ha afegit que s’investiga els altres possibles organitzadors, perquè les autoritats consideren que un esdeveniment d’aquest calibre no pot ser posat en marxa per una sola persona.

Quan el 31 de desembre a la tarda la policia va detectar l’important trànsit d’assistents (que també procedia d’altres països, com Espanya), va intentar actuar, però els primers agents van ser atacats i un dels seus vehicles va ser incendiat.

Finalment, la festa va acabar el 2 de gener després de gairebé 40 hores de música a una nau industrial a la petita localitat de Lieuron, a uns 45 quilòmetres de Rennes.

Notícies relacionades

Els agents que envoltaven el lloc van identificar i van multar els que sortien, més de 1.200 segons el ministre de l’Interior, però d’altres van fugir camps a través.

La policia va confiscar també un camió, equips de so i generadors d’electricitat.