Deu casos detectats

Vinculen els positius per Covid de l’Sporting de Gijón a la soca britànica

  • Els 10 casos detectats en el conjunt blanc-i-vermell obliguen la resta d’integrants de la plantilla de l’equip asturià a passar nous tests PCR.

1
Es llegeix en minuts

Els 10 casos positius per coronavirus detectats aquesta setmana a l’Sporting de Gijón (sis a la primera plantilla) podrien estar vinculats a la soca britànica de la malaltia, que ha infectat també dos membres d’una família d’Avilés. Els serveis de sanitat del principat asturià estan rastrejant el possible origen d’aquest brot.

Després de detectar-se els casos en el club blanc-i-vermell, la resta de la plantilla s’ha sotmès a nous tests PCR per comprovar que no s’ha estès el brot. Des de sanitat han demanat als membres del club, empleats i jugadors, que acudeixin als centres sanitaris per ser sotmesos a una revisió que s’afegeixi a les proves obligades des de la Lliga de Futbol Professional.

Notícies relacionades

Segons informa l’agència Efe, la coordinadora de programes Covid de la Conselleria de Salut del Principat, María José Villanueva, ha recordat la necessitat d’extremar les precaucions en les relacions socials, mentre no es coneguin els resultats de les proves fetes per les autoritats sanitàries.

La responsable sanitària considera que la relació existent entre la difusió del virus i les relacions de caràcter social en domicilis i en hostaleria ha quedat «patent» en un focus que afecta ja més de 34 casos positius i uns 120 contactes estrets, que no es limiten a l’àmbit merament esportiu del club si no que inclou familiars i amics dels afectats.