Balanç de l’última nit del 2020

Dotze detinguts per violència masclista a la nit de Cap d’Any a Catalunya

Les xifres dupliquen les registrades la mateixa nit de l’any passat

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals han detingut 37 persones aquesta nit de Cap d’Any a Catalunya, 12 de les quals, per violència masclista, el doble que el mateix dia del 2019 –en aquella ocasió van ser 6 els detinguts–, mentre que una altra persona ha sigut arrestada per abús sexual i amenaces.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha comparegut aquest divendres en una roda de premsa telemàtica per fer balanç de la nit de Cap d’Any, marcada aquest any per la pandèmia i les mesures restrictives, amb el comissari dels Mossos d’Esquadra David Boneta i la subdirectora general d’Emergències de Protecció Civil de la Generalitat, Imma Solé.

Durant aquest Cap d’Any han sigut detingudes 12 persones per violència de gènere, tot i que Sàmper ha admès que hi pot haver més víctimes que no hagin denunciat l’agressió física o psicològica dels seus agressors.

Ha constatat que des de l’inici de la pandèmia, sobretot en els moments més estrictes del confinament, durant la primavera passada, s’ha detectat un increment dels casos de violència masclista a Catalunya a causa de més convivència de la víctima amb el seu agressor. Per això, el conseller ha fet una crida a les víctimes i al seu entorn familiar i social més pròxim a denunciar, per evitar aquest problema social.

Notícies relacionades

A més, una altra persona ha sigut detinguda aquesta nit acusada dels delictes d’abús sexual i amenaces.

La resta dels 37 detinguts ho han sigut per delictes contra el patrimoni i per lesions i, de fet, mossos i policies locals han comptabilitzat fins a una trentena d’incidències per baralles.