Una empresa espanyola organitza una cacera a Portugal on es van matar més de 500 animals

Els 16 participants en la munteria, que una firma de Badajoz va muntar en una finca del municipi lusità d’Azambuja, pengen fotos a les xarxes socials

Una empresa espanyola organitza una cacera a Portugal on es van matar més de 500 animals
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una munteria en una finca del municipi lusità d’Azambuja en què van ser abatuts més de 500 animals ha generat indignació a Portugal, on ha suscitat fortes crítiques de dirigents municipals, partits i ecologistes i serà investigada per les autoritats.

La polèmica va saltar després que es compartissin a les xarxes socials fotografies de la munteria, que segons aquestes publicacions va ser organitzada per una empresa espanyola de Badajoz i va ajuntar 16 caçadors a la finca Torre de Bela d’Azambuja, a uns 40 quilòmetres de Lisboa, on van ser abatuts 540 animals, principalment cérvols i senglars.

L’Institut de Conservació de la Naturalesa i els Boscos (ICNF, per les seves en portuguès), que tutela el sector cinegètic, ha informat que no va tenir coneixement previ de la munteria, que es va fer en una àrea classificada com a «zona de caça turística».

Aquesta concessió preveu «l’explotació del cérvol i el senglar», també a través de munteries, però a causa de l’alt nombre d’animals suposadament abatuts, l’ICNF ha iniciat un procés per esbrinar els fets i si s’ha incomplert la llei en vigor.

L’Ajuntament d’Azambuja també afirma que no va rebre cap informació oficial sobre la munteria, que no demana cap autorització municipal, i ha sol·licitat a l’ICNF i al Ministeri d’Agricultura que verifiquin si hi va haver il·legalitats.

«Matança»

La munteria ha sigut criticada pel tinent alcalde d’Azambuja, Silvino Lúcio, a través d’un comunicat del grup municipal socialista en què va denunciar que es va tractar d’una «matança» i un «crim ambiental». Lúcio ha afegit que la finca on es va fer està emmurallada, per la qual cosa «els animals no podien fugir».

A la indignació també s’ha afegit el partit animalista PA –que té quatre diputats al Parlament portuguès–, que l’ha qualificat de «matança», alhora que ha assegurat que exigirà responsabilitats a les autoritats competents.

Notícies relacionades

A més, ha recordat en el seu comunicat que a la zona on s’ha caçat està previst instal·lar una central fotovoltaica amb 765 hectàrees i que l’estudi d’impacte ambiental del projecte es troba actualment en fase de consulta pública.

També s’ha afegit a les crítiques un diputat del Bloco de Esquerda, Nelson Peralta, que ha escrit en el seu perfil oficial de Twitter que «fer veure que aquest abatiment massiu és per mantenir l’equilibri ecològic i cinegètic és un insult».

Temes:

Portugal Caça