Vol de Gatwick al Prat

Espanyols residents al Regne Unit, a la seva arribada al Prat: «Hem estat tensos i amb ansietat fins a l’últim moment»

  • Alguns opten per avançar els vols per no perdre’s les festes de Nadal amb la família a Catalunya
  • Els arribats han de passar un control de PCR negativa i omplir un formulari per saber on i amb qui seran
BARCELONA EL PRAT 22 12 2020 PASAJEROS QUE LLEGAN DE LONDRES A BARCELONA EN LA ROMAN FOTO ELISENDA PONS

BARCELONA EL PRAT 22 12 2020 PASAJEROS QUE LLEGAN DE LONDRES A BARCELONA EN LA ROMAN FOTO ELISENDA PONS / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Havien estat pendents fins a última hora de possibles canvis en les noves restriccions sanitàries per la nova variant de soca del coronavirus descoberta al Regne Unit. Els passatgers del vol 7823 de Vueling compartit amb Iberia que aterrava puntualment aquest dimarts a les 12.50 hores a l’aeroport de Barcelona podien ja respirar tranquils al trepitjar el terra de la Terminal 1. Hi viatjaven ciutadans espanyols que viuen a Anglaterra i que els últims dies han viscut amb poca certesa si podrien o no passar el Nadal amb la seva família a Catalunya.

Ana Jiménez, barcelonina resident a Londres, ha sigut una de les primeres passatgeres a creuar la porta d’arribades. Abans, comprovació del resultat negatiu de la seva PCR realitzada a Londres dins de les 72 hores prèvies al seu vol. «No he tingut cap problema, i ha sigut molt fàcil. Han revisat el resultat del test i el QR del formulari que hem hagut d’omplir amb les dades de localització a Catalunya, i amb qui estarem». Valentina Cardona també viu a la capital britànica, és colombiana, però té nacionalitat espanyola. Ella sí que diu haver passat molts nervis per si tancaven els aeroports. «Per venir, t’obliguen a fer-te la PCR i la més barata són unes 100 lliures, en una clínica privada», explica. Fa un mes que va comprar el seu bitllet i té la tornada per al 5 de gener.

Valeria Villacorta va poder fer-se la prova diumenge. «Vaig trobar una farmàcia on la feien, que tancava a les 11 de la nit. Però fins a les sis de la tarda d’aquest dilluns, el dia abans del meu vol, no vaig tenir el resultat». Laia Merchan i Francesc Segura han arribat en el mateix vol. Tenien el seu bitllet des de fa poc més d’un mes. «Hem estat supertensos i amb ansietat fins a l’últim moment», explicaven. Tornaran el dia 29, abans del que haurien volgut. «A l’arribar haurem d’estar cinc dies en quarantena i el cinquè dia fer-nos la PCR, i si dona negativa llavors podrem fer vida normal», argumenten. «L’avió anava petadíssim de gent», comenten.

També li va anar pels pèls a Roman Christoforou, a qui el resultat de la seva prova li va arribar poques hores abans de volar a Barcelona. «Me la vaig fer dissabte al matí i he estat gairebé tres dies esperant el resultat, que no m’ha arribat fins al mateix dia del vol», detalla. «De tota manera, em van dir que si no m’arribava, igualment pugés a l’avió i que a l’arribar a Barcelona podria esperar a rebre el resultat abans de sortir de l’aeroport», afegeix. El bitllet de tornada no l’ha comprat encara, a l’espera de notícies sobre noves possibles restriccions.

Avançar el vol

Entre els arribats aquest dimarts hi ha hagut qui, davant les primeres notícies de tancament d’aeroports, es va afanyar a avançar la seva data de vol. És el cas de Mohamed Zerhounis, un veí de Tarragona que resideix a Londres per feina. «Tenia ja el bitllet per venir el dia 27, però el vaig canviar per por que acabessin impedint també volar a Barcelona», explica.

Notícies relacionades

«Hi ha hagut algunes informacions contradictòries que han donat lloc a molta confusió», es lamentava una altra passatgera del mateix vol de Londres a Barcelona. «Jo tinc el vol de tornada per al dia 30, però si arribat aquell moment no es pot volar, teletreballaré des de casa dels meus pares. La seguretat és el primer», diu.

Karka Krawczyk és de Barcelona però resideix a Londres per feina. Va reservar el seu bitllet a finals de novembre, coincidint amb la sortida del segon confinament al Regne Unit. A l’arribar a l’aeroport a Barcelona li van dir que la seva prova de la Covid feta a Londres no era vàlida. «Perquè no és una PCR, diu tan sols Covid test, però al mateix aeroport del Prat m’han fet una prova d’antígens, que també ha donat negatiu». Respir, doncs, a la Covid, i a la gran prova superada d’arribar a casa per Nadal.

Temes:

Coronavirus