Solstici d’hivern

Google recorda en el seu ‘doodle’ la ‘Gran Conjunció’ entre Júpiter i Saturn

  • El buscador dedica la seva característica imatge d’obertura d’aquest dilluns a un fenomen astronòmic que va tenir lloc per última vegada fa gairebé 800 anys
Google recorda en el seu ‘doodle’ la ‘Gran Conjunció’ entre Júpiter i Saturn
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google dedica el seu característic ‘doodle’ d’aquest dilluns, 21 de desembre del 2020, a l’arribada de l’hivern, que s’estendrà fins al 21 de març, i a la denominada ‘Gran Conjunció’ entre els planetes Júpiter i Saturn.

Notícies relacionades

Els dos planetes més grans del Sistema Solar seran tan junts un de l’altre que formaran el que es coneix com a ‘doble planeta’, un fenomen astronòmic que no es produïa des de fa gairebé 800 anys, segons el mateix cercador. A més, al mateix temps que arriba el solstici d’hivern a l’hemisferi nord, arriba també el d’estiu a l’hemisferi meridional.

La ‘Gran Conjunció’ podrà veure’s des de qualsevol lloc de la Terra. Júpiter i Saturn s’‘uniran’, tot i que en realitat estaran separats per gairebé 400 milions de quilòmetres, remarca Google. Per apreciar aquest fenomen, el buscador recomana fer servir un telescopi o aparell de visió astronòmica una hora després de la posta de sol des d’un lloc a cel obert i lliure de nuvolositat.