Coronavirus

Les Falles de València 2021 no seran al març, sinó que se celebraran entre els mesos de maig i juliol

  • La comissió de reconstrucció de la festa ja treballa en un nou calendari, sense descartar que hi hagi actes al març o que l’Ofrena sigui al maig
zentauroepp53324952 valencia 5 5 2020  fallas   coronavirus    los monumentos fa200506124837

zentauroepp53324952 valencia 5 5 2020 fallas coronavirus los monumentos fa200506124837 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts

Les Falles de València 2021 no es plantaran i cremaran al març. I per si quedava algun dubte, altres festes que comporten concentració de persones, com la Setmana Santa i la Feria de Abril de Sevilla, ja han anunciat la seva cancel·lació. Però la festa tindrà lloc i ho farà, si el calendari de vacunació de la Covid-19 no pateix cap retrocés substancial, en una forquilla que anirà entre els mesos de maig i juliol (llevat dels dies de Fogueres), i fins a l’octubre es considera el termini d'allargament màxim. Tot això, pensant que cada ajuntament pugui emmotllar el programa a un calendari propi. No serà, doncs, una festa uniforme a tot el territori, però sí que es dona per fet, comptant que aleshores els índexs d’immunitat estaran creixent, que les celebracions s’aniran podent alliberar, i més com més passi el temps.

Aquesta és una de les conclusions a les quals s’ha arribat dins de la comissió de reconstrucció de la festa en la qual fallers tant de València com de juntes locals i les administracions estan portant a terme amb molt tacte. De moment, l’alcalde de València, Joan Ribó, ja ha confirmat que, malgrat l’inici de la vacunació contra el coronavirus, les Falles 2021 no es podran celebrar en les dates habituals.

Sense immunitat no hi ha Falles

Notícies relacionades

S’ha de recordar que la Generalitat no acceptarà (tampoc el Govern d’Espanya) unes festes populars fins que no hi hagi una immunitat mínima i un risc assumible dins dels riscos de les epidèmies d’un any normal, com la de la grip –que costa la vida a diversos milers de persones cada any, però que té un calendari de vacunació i immunització–.

Això no vol dir que el març quedi desert. El pla en el qual es treballa inclou celebrar els actes que es pugui. Ara mateix, en el context actual, es podrien celebrar coses. Per la qual cosa, d’aquí tres mesos, encara podrien ser-ne més. Les suficients com per carregar de moral els protagonistes de la festa. Missa a Sant Josep, cercaviles, concerts... allò que no cridi multituds i que tingui aforaments limitats.