La lluita contra la pandèmia

Metges intensivistes desmenteixen interaccions entre la vacuna de la grip i la del coronavirus

El col·lectiu insta a no fer cas de «notícies falses sense rigor científic» i anima a immunitzar-se

Metges intensivistes desmenteixen interaccions entre la vacuna de la grip i la del coronavirus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (Semicyuc) ha assegurat aquest dimarts que «no hi ha evidències que la vacunació contra la grip pugui provocar un repunt de contagis o morts per Covid» i ha advertit de les «notícies falses» que circulen sense rigor científic.

En un comunicat, aquesta societat ha animat tota la població, especialment els grups de risc, que es vacunin contra la grip, una malaltia «que ja abans de la Covid comptava amb una alta mortalitat en pacients crítics».

Els intensivistes han demanat que «no es faci cas a publicacions sense rigor científic que alerten erròniament d’interaccions o efectes col·laterals entre la vacuna de la grip i la del coronavirus». També han advertit que «haver-se recuperat de la Covid no és motiu per pensar que s’estigui immunitzat davant la grip d’aquest any. Són virus diferents i, de fet, podria ocórrer que ens infectéssim amb més facilitat».

Notícies relacionades

A més, han remarcat que el desenvolupament de la vacuna de la grip d’aquest any «no s’ha vist afectat per l’esforç investigador per aconseguir la vacuna davant la Covid» i han assegurat que la vacuna de la grip s’ha desenvolupat a temps i la campanya s’ha iniciat com de costum». 

Segons el parer d’aquesta societat, «tots els pacients que han passat la Covid-19 haurien de rebre la vacuna antigripal una vegada que han recuperat el seu estat de salut, entre els 30 i 60 dies després del contagi».