«Hi ha gent que no ha pogut sortir a temps» | Vídeo

Un dels ocupants de la nau de Badalona incendiada creu que va quedar gent atrapada al recinte

  • Almenys 17 ocupants han resultat ferits de diversa gravetat
  • Els Mossos investiguen la causa de l’incendi
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Abdul és un dels ocupants del recinte abandonat que ha patit un virulent incendi de difícil extinció malgrat el desplegament de 30 dotacions de bombers. Segons ha relatat EL PERIÓDICO, el jove estava en una habitació de la nau industrial quan va veure el fum i va poder fugir a temps. Amb tot, ha explicat que «hi ha gent que no ha pogut sortir a temps», almenys tres o quatre persones que ell hagi pogut comptar.

Notícies relacionades

El fum i les flames van fer difícil la reacció dels ocupants de la nau, unes vuitanta persones, segons un altre dels ocupants concretava al ser preguntat. Segons l’Abdul, era molt difícil accedir al terrat de l’edifici, de tres plantes, i va poder sentir diverses persones cridant «no puc sortir» en el moment en què les flames es van apropiar del lloc.

L’Abdul va assenyalar així mateix que no hi havia nens entre els ocupants de la nau, la majoria, d’origen subsaharià. L’edifici del barri del Gorg de Badalona estava ocupat des de feia uns 12 anys, i aquest mateix mes d’agost ja va ser protagonista perquè l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, va denunciar el seu estat i les dificultats que tenia per desallotjar-lo. El mateix dia de l’incendi, segons el mateix Albiol va assenyalar, fins a 15 abans d’originar-se el foc hi havia controls policials de la Guàrdia Urbana i dels Mossos al perímetre del lloc, per evitar aldarulls.