Operació extrema

Els Bombers temen que poden tardar «dies» a recuperar els cadàvers

L’edifici amenaça de caure i retardar la tasca dels equips d’emergència

L’immoble va patir quatre ensorraments parcials durant la matinada

1
Es llegeix en minuts

Els bombers no descarten trobar més víctimes mortals a l’interior de la nau ocupada de Badalona en la qual ahir a la nit es va declarar un incendi que ha provocat la mort de dues persones i una vintena de ferits, i que finalment ha sigut controlat, tot i que encara no és possible accedir a dins de l’edifici. «Si podem fer una inspecció més ofensiva, podrem fer-ho avui, però si l’estructura està greument danyada, podríem estar parlant de dies», ha assenyalat el cap operatiu dels Bombers de la Generalitat, David Borrell.

Tal com ha explicat als mitjans Borrell, durant les tasques d’extinció d’aquesta matinada s’han produït quatre ensorraments parcials de l’estructura, que està en imminent risc de demolició, i que han posat en risc els mateixos professionals.

Per això s’està esperant a poder avaluar, amb plena llum del dia, l’estat exacte de l’estructura i decidir les maniobres que es portaran a terme per entrar, així com per determinar de quina forma es poden rescatar possibles cossos a l’interior de l’edifici.

Notícies relacionades

«Sabem que hi pot haver més persones, però la situació és molt compromesa», ha admès el cap de Bombers.

D’acord amb Borrell, l’estat «molt precari» de la finca –formada per dues naus connectades entre elles– fa que la inspecció de l’interior sigui «molt complexa».