Comencen a distribuir-se

¿Els tests ràpids de la farmàcia substitueixen les PCR?

Les proves, que ja comencen a distribuir-se, tenen una eficàcia del 90%, però s’han de confirmar amb una PCR en cas positiu

1
Es llegeix en minuts

El Consell General de Col·legis Farmacèutics ha advertit que els possibles positius delsautotests de diagnòstic de la Covid-19s’han de confirmar amb una prova PCR. «En el cas d’un possible positiu cal confirmar-lo amb una PCR», ha assenyalat la portaveu del Consell General de Col·legis Farmacèutics, Ana López Casero, en un vídeo difós als mitjans.

Els ciutadans, segons ha explicat López Casero, podran trobar «en els pròxims dies» a les farmàcies els primers testsd’autodiagnòstic per a la Covid-19. Es tracta d’un test d’anticossos per al quales necessita prescripció mèdica,és a dir, recepta, i el resultat «requereix sempre» la interpretació i intervenció d’un professional sanitari.

«Hem preparat una guia d’actuació per a tots els farmacèutics espanyols per a una adequada dispensació informada d’aquest test i per poder resoldre tots els dubtes que tinguin els nostres ciutadans», ha apuntat.

De forma addicional, el Consell General d’Escoles de Farmacèutics també ha ofert al Ministeri de Sanitat, amb el qual està treballant, poder desenvolupar un protocol d’actuació «que serveixi per recolzar i per col·laborar amb les autoritats sanitàries en l’adequat control i seguiment de les dades».

Notícies relacionades

Comencen a distribuir-se

Els tests, de fet, ja s’estan començant a distribuir, va informar la distribuïdora Cofrares aquest dissabte. Els tests tenen una eficàcia del 90%, es fan amb una punxada al dit i el resultat s’obté al cap de 10 minuts, i gràcies a aquests la població podrà tenir accés a aquest diagnòstic, després que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) hagi donat el vistiplau a la seva comercialització en vista que tenen un marcatge CE emès per un organisme notificat.