Un migrant supera per primera vegada la tanca de Ceuta amb les noves «pintes invertides»

L’home va utilitzar una escala per superar l’element i posteriorment es va enfilar per la malla

Un migrant supera per primera vegada la tanca de Ceuta amb les noves «pintes invertides»
1
Es llegeix en minuts

Un home de nacionalitat marroquina ha aconseguit superar la doble tanca fronterera de Ceuta després de «diversos mesos» sense intents de salt exitosos, de manera queho ha aconseguit «per primera vegada» per un dels trams en els quals el Ministeri de l’Interior ha reemplaçat els filferros amb fulles denominats ‘concertines’ per les estructures tubulars metàl·liques amb forma de «pintes invertides»,instal·lades dalt de la defensa més pròxima al territori del Regne alauita.

Fonts de la Comandància local de la Benemèrita han explicat aquest diumenge en declaracions a Europa Press quel’immigrant va utilitzar «una escala» per superar «aquesta setmana» aquest element i que posteriorment «es va enfilar» per la malla de la tanca,igualment de sis metres d’altura, ubicada en la part més pròxima a terra espanyol.

L’home va ser interceptat pels agents de la Guàrdia Civil dedicats al control de perímetre fronterer terrestre de 8,2 quilòmetres de longitud quan ja havia aconseguit salvar les dues barreres, segons ha avançat aquest diumenge el diari ‘El Faro’.

L’empresa pública Tragsa va començar fa un any, el 4 de desembre del 2019, l’execució d’obres «de reforç de les tanques perimetrals frontereres» de Ceuta i Melilla que inclouen la substitució de les ‘concertines’ que els coronaven per «un sistema tubular menys cruent».

Notícies relacionades

En els trams «més sensibles» i permeables als intents de salt en grup, la reforma no es limita a reemplaçar els filferros amb fulles per «pintes invertides», sinó que inclou l’elevació a 10 metres de l’altura de la doble tanca amb una nova estructura amb barrots, xapa llisa i malla que acaba en grans cilindres metàl·lics per impedir que s’enfilin i superin la tanca exterior.

Entre l’1 de gener i el 30 de novembre d’aquest any les entrades irregulars per via terrestre registrades a Ceuta pel Ministeri de l’Interior han caigut un 79,5% respecte al mateix període de l’exercici anterior, de 1.235 a 253. Per via marítima s’han reduït un 33,6%, de 602 a 400.