Coronavirus

Illa intenta explicar el concepte d’‘allegado’: n’hi ha prou amb una mera «vinculació sentimental»

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Sanitat,Salvador Illa,ha explicat aquest dijous el concepte d’‘allegado’, terme encunyat en el pla de Nadal aprovat pel ministeri i les comunitats autònomes. Segons Illa, un ‘allegado’ és «una persona que, sense tenir una relació familiar clàssica amb una altra persona, hi tingui una vinculació sentimental molt determinada». «Això és el que hem volgut dir», ha remarcat.

A més, considera que Espanya està preparada per poder administrar les vacunes de Covid-19 si estan disponibles abans de final d’any, si bé ha comentat que creu que la vacunació començarà a principis del 2021.

Notícies relacionades

«Serà a principis d’any, però, si pot ser abans, Espanya està preparada per, quan les rebem, poder administrar-les seguint les pautes i criteris del pla de vacunació que s’ha fet amb les comunitats autònomes i amb els experts del nostre país en matèria de vacunació», ha asseverat Illa en una roda de premsa celebrada a Cantàbria junt amb el president d’aquesta comunitat, Miguel Ángel Revilla.

En aquest sentit, i després de recordar que, juntament amb Alemanya, Espanya ha sigut el primer país d’Europa a desenvolupar un pla de vacunació davant la Covid-19, el ministre de Sanitat ha assegurat que només s’administraran aquelles vacunes que hagin demostrat ser «segures i eficaces».