Debat europeu

Les pistes d'esquí de Catalunya podrien obrir el 9 de desembre

Aquesta tarda parlaran el Govern i les comunitats autònomes sobre l'obertura

zentauroepp50803392 esqui molina201202102135

zentauroepp50803392 esqui molina201202102135 / Joan Castro ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mentre França vol convèncer les autoritats espanyoles i suïsses perquè tanquin també les seves estacions d’esquí durant les vacances de Nadal, a Catalunya podrien obrir el 9 de desembre, just després del pont. L’inici de la temporada serà possible sempre que el Procicat aprovi el canvi de tram, amenaçat per l’augment els dos últims dies de la velocitat de transmissió del virus,  i que hi hagi prou neu. 

Així ho ha acordat l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), que agrupa les estacions d’esquí catalanes, tant públiques com privades, que preveu l’obertura unitària de tot el sector.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, empresa pública que gestiona les estacions de Vallter, La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé i Boí Taüll, ha confirmat, en una entrevista en el programa ‘Els matins’ de TV-3, que es treballa en una obertura progressiva a partir del 9 de desembre, en funció de l’estat de la neu i de les indicacions sanitàries. 

Notícies relacionades

Aquesta tarda es reuneix el consell interterritorial on el Govern i les comunitats autònomes parlaran de l’obertura de les estacions d’esquí a Espanya davant el debat que hi ha a Europa.