efectes de la pandèmia

Merkel afirma que no podrà mantenir tot l'hivern els ajuts per la Covid

La cancellera adverteix de la falta de finançament als líders dels 'länder', segons 'Bild'

El país bat rècord amb 410 morts en 24 hores i suma més de 18.000 casos nous

alemania / periodico

2
Es llegeix en minuts
Reuters / Europa Press

Alemanya no podrà mantenir aquest hivern els ajuts financers a les empreses que s’han vist obligades a tancar a causa de la pandèmia, ha advertit la cancellera Angela Merkel als dirigents dels ‘länder’, amb els quals ha mantingut una reunió per abordar la situació del país per la crisi de la Covid-19, segons ha informat el diari ‘Bild’. El Govern espera que l’ajut econòmic per a les empreses ascendeixi a entre 10 i 15 mil milions d’euros aquest novembre i s’estima que per al desembre el cost podria ser més gran, entre 15 i 20 mil milions d’euros.

La pandèmia ha deixat en les últimes 24 hores a Alemanya 18.633 casos nous i 410 morts, xifres amb les quals bat rècord de defuncions diàries, segons el balanç publicat aquest dimecres per l’Institut Robert Koch, l’agència governamental encarregada del seguiment de malalties infeccioses.

El balanç supera clarament els 13.554 contagis i els 249 morts registrats la jornada anterior. La xifra de 410 morts supera el rècord arribat a Alemanya el 16 d’abril, quan es van comptabilitzar 315 defuncions en 24 hores.

Amb les noves dades, el balanç de la pandèmia en territori germànic ascendeix a 961.320 persones contagiades i 14.771 víctimes mortals. Quant a les recuperacions, 656.400 persones han aconseguit superar la Covid-19, la malaltia respiratòria generada pel coronavirus, incloses 19.800 que han rebut l’alta en les últimes 24 hores.

Per estats, el més afectat és Renània del Nord-Westfàlia, que registra 240.962 casos i 3.126 morts; seguit per Baviera, amb 188.809 contagis i 3.553 de morts, i per Baden-Württenberg, amb 136.892 positius i 2.530 defuncions. Berlín acumula 58.924 persones contagiades i 492 víctimes mortals.

Dissabte, viròlegs i metges alemanys van recomanar que es prolonguin o fins i tot s’endureixin les actuals restriccions a Alemanya, a causa de les elevades xifres d’infeccions de coronavirus, segons va informar el diari ‘Rhein-Neckar-Zeitung’.

«L’objectiu és arribar a un clar retrocés de les noves infeccions. Però gairebé tres setmanes després de l’inici de les mesures, no veiem cap descens clar, sinó un moviment lateral», va afirmar el viròleg en cap de la Universitat Heidelberg, Hans-Georg Kräusslich. «Per tant, queda clar que no s’ha aconseguit el veritable objectiu», va afegir.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, el viròleg Alexander Kekulé va reclamar un enduriment. «Durant la pròxima reunió entre el Govern alemany i els estats federats dimecres que ve, és imprescindible que es prenguin noves mesures contra el coronavirus», va assegurar l’especialista abans que es portés a terme la reunió d’avui.

Segons la seva opinió i entre altres mesures, Kekulé va dir que «les escoles de secundària haurien de dividir immediatament els cursos i alternar les classes». També va advocar per deixar obertes escoles bressol, llars d’infants i escoles de primària. El viròleg va proposar  que «les vacances escolars de Nadal haurien de començar en tot el país una setmana abans del 24 de desembre». És a dir, el dia 17, quan en la majoria dels estats federats comencen el 19 i en alguns fins i tot el 23.